Yazarlar
BEL ÇEVRESİNİ İNCELTEN DİYET
Bel çevresinizde oluşan fazla yağların azalması için doğru besin seçimi yapmalı ve öğün düzeninize dikkat etmelisiniz. Bel çevrenizin kalınlaşmasını sağlayan sağlık risklerinizi kontrol ettirmeli ( D vitamini eksikliği, insülin direnci-diyabet ( şeker hastalığı), karaciğer yağlanması ..gibi) , sindirim sorunu ve yeterli su içememeniz de ( vücutta) ödem oluşması sorununuzu artırır, bel çevrenizin kalınlaşmasını sağlar. Öğün düzenine dikkat etmeniz ve günde en az 1 defa ara öğün yapmanız sağlıklı besin seçimi yaparak bel çevrenizin incelmesini sağlar.
BEL ÇEVRENİZİ İNCELTMEK İÇİN;
• Metabolizma hızınızı artırarak bel çevrenizin incelmesi için güne kahvaltı ile başlayın.
• Günde 2-2,5 litre su için ve içtiğiniz suyun 1 litresini limonlu veya tarçınlı olmasını sağlayın.
• Süt –yoğurt olan besinlerin az yağlı ( light) olanlarını tercih edin.
• Ana öğünlerinizdeki yemeklerle beraber salata yiyin.
• Günde 2-3 fincan bitki çayı için. Tarçınlı-limonlu şekersiz yeşil çay veya mate çayını tercih edin.
• Sağlıklı karbonhidrat olan besinler bel çevrenizin incelmesini sağlar. Ana öğünlerinizde kuru baklagil, bulgur, çavdar-tam buğday ekmeği tercih edin.
•Bel çevresini incelten spor programları ile diyetinizi desteklemelisiniz.
BEL ÇEVRESİNİ İNCELTEN DİYET
KAHVALTI
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Adet yumurta + 1 adet yumurta akı ile yapılmış omlet
2 Adet çavdarlı wasa
4 Adet çiğ badem
1 Fincan limonlu yeşil çay ( şekersiz)
ARA ÖĞÜN
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
2 Dilim tarçınlı ananas
1 Fincan kahve ( şekersiz)
ÖĞLE YEMEĞİ
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Su bardağı tok tutan ayran
1 Tabak zeytinyağlı semizotu ( 2 kepçe/susuz)
1 Servis kaşığı karabuğday ( 3 yemek kaşığı)
1 Kase taze naneli domates salatası ( 1 tatlı kaşığı nar ekşili)
TOK TUTAN AYRAN ( 2 kişilik)
Malzemeler: 2 su bardağı az yağlı ayran, 1/5 demet ince doğranmış taze nane, ½ çay kaşığı toz zerdeçal, ½ çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber,7-8 adet buz,1-2 yaprak taze nane.
Hazırlanışı: Bir sürahiye ayranı, taze naneyi,zerdeçalı, kırmızı biberi ve buzları ekleyip karıştırın. Servis yaparken taze nane yaprağı ekleyin.
ARA ÖĞÜN
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Dilim az yağlı dil peyniri
2 Adet çavdarlı wasa
Bol söğüş maydanoz,dereotu,salatalık
1 Fincan limonlu yeşil çay ( şekersiz)
AKŞAM YEMEĞİ
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
100 Gram ızgara kekikli pul biberli biftek
1 Kase buharda haşlanmış sarımsaklı kabak –taze fasulye
1 Servis kaşığı mercimek salatası ( 4-5 yemek kaşığı)
MERCİMEK SALATASI
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 adet doğranmış kırmızı kapya biber, 2 yemek kaşığı haşlanmış buğday, ¼ demet taze maydanoz, 3-4 dal doğranmış taze soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı sumak, 1/2 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı: Bir kasede kuru baklagilleri, maydanozu, taze soğanı ,baharatları ve zeytinyağını karıştırın. Servis yaparken üzerine kimyon ekleyin.
ARA ÖĞÜN
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Kase az yağlı yoğurt ( 200 gram)
1 Fincan rezene çayı ( şekersiz)
Haberin Devamı