7 altın kural

Diyete başlıyorum ama bir süre sonra bırakıyorum diyorsanız motivasyon problemi yaşıyorsunuz demektir. Diyette motivasyonu artırmak için en etkili yöntemler;

Diyetisyen kontrolünde zayıflayın

Haftalık kontrollerle diyetisyeninizden diyet listenizi alın ve diyetisyeninizin önerilerinden dışına çıkmayın. Hep aynı programı yapmak da başarı oranınızı düşürebilmekte.

Besin günlüğü tutun

Kahvaltı, ara, öğle ve akşam yemeklerinizi düzenli olarak ne kadar ve ne yediğinizi yazın. Böylelikle aldığınız ve harcadığınız kaloriyi belirlemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Sağlıklı yemekler yapmayı öğrenin

Sevdiğiniz yemeklerin içeriğini değiştirerek diyet yaparken lezzetli yemekler yemeniz mümkün. Bunu için diyet yemek kitapları edinilebilir veya internetten de sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmayı öğrenebilirsiniz.

Hayır demeyi öğrenin

Diyetinizi sabote etmek isteyen birçok kişi olabilir. Onları kırmamak için diyetinizin dışına çıktığınızda başarıyı da ertelemiş olacaksınız. Böyle durumlarda hayır demeyi öğrenmelisiniz, zamanla çevreniz sizin azminizi gördükçe ısrar etmeyi de bırakacaktır.

Motivasyon resimleri edinin

Dış görüntüsünü beğendiğiniz bir sanatçı veya kişinin resmine sık sık bakın. Hedefiniz öyle bir vücut yapısına sahip olmak olsun. Canınız sürekli yemek yemek isteğinde hedeflerinizi hatırlayın.

Kendinizi ödüllendirin

Küçük hedefler belirleyin ve kendinizi ödüllendirin. Örneğin 5 kilo verince istediğim ayakkabıyı alıcam veya 20 kilo verince şu tatile çıkıcam gibi. Ödüller motivasyonu artırır.Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Egzersize zaman ayırın

Tek başına diyet yaparak evet kilo verebilirsiniz ama süreci de uzatmış olacaksınız. Egzersiz tek başına kilo kaybındaki başarının %30’unu oluşturuyor. Ayrıca egzersiz yaparak metabolizmanızı hızlandıracak ve kilo kaybıyla oluşan sarkmaları da önleyebileceksiniz.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın

www.ozlemsert.com