Alternatif TıpÇörek Otu Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir?

Çörek Otu Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir?

03.12.2021 - 15:58 | Son Güncellenme:

Eksi çağlardan bu yana tıbbın ve doğal tedavilerin göz bebeklerinden çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Çörek otu beyin tümörü, kan şekerine, kolesterol, tansiyona iyi gelir ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında yer alır. Çörek otu tohum ve öğütülmüş şekilde tüketilebilir. Genellikle hamur işleri ile tüketilen çörek otunun yoğurtla yenmesi önerilmez ve tohum halde tüketilmesi önerilir. Çörek otu faydaları nelerdir? diyorsanız “Çörek otu nasıl tüketilmelidir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.

Çörek Otu Faydaları Nelerdir Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir

Şifa kaynağı olan çörek otu eski zamanlardan beri tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Ülkemizde de hamur işlerinde özellikle tercih edilen çörek otunun pek çok hastalığa faydası bulunur.

Haberin Devamı

Çörek Otu Faydaları Nelerdir?

- İçerdiği güçlü vitamin, mineral ve aktif maddelerle modern tıp ve kozmetik dünyasının her daim ilgisini çeken çörek otunun, beyin tümörünü engelleyici maddeler içerdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
- Kan şekerini düşürür ve dengeler. Dolayısıyla diyabet ve türevlerini de önler.
- Kanser düşmanı niteliğindeki çörek otu; prostat, pankreas, kalın bağırsak, göğüs ve rahim kanseri gibi birçok kanser türünün tedavisine yardımcıdır.
- Kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürür.
- Çörek otu aynı zamanda güçlü bir antioksidandır.
- Özellikle kanser tedavisi sırasında alınan radyasyondan ve normal hayatta maruz kalınan radyasyonun etkisinden kurtulmak için de çörek otu tüketilmelidir.
- Morfin bağımlılığını giderdiği bilimsel olarak kanıtlandığı için diğer bağımlılık yapıcı maddelere karşı da tüketilebileceği söylenmektedir.
- Tümör oluşumunu engeller.
- Sedef ve egzama gibi dermatolojik hastalıkların geriletilmesinde de çörek otu büyük rol oynar.

Haberin Devamı

Çörek Otu Faydaları Nelerdir Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir

Çörek Otunu Nasıl Tüketebilirsiniz?

Çörek otunun öğütülmüş olarak değil de tohum olarak satın alınması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Öğütülmüş çörek otu, bekletildiğinden dolayı içerdiği mucizevî faydaları kaybetmektedir. Bu yüzden tohum halinde satın alınıp, el değirmenlerinde öğütülerek kullanılmalıdır. Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir.

Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir. Süt veya yoğurt ile tüketilmesi ise uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.

Taze öğütülen çörek otunu elma, armut, muz gibi meyvelerin üstüne serperek tüketmeniz ara öğünlerde iyi bir alternatif olabilir. Hatta çok acıktığınızda bir dilim tam tahıllı ekmeğin üzerine bal sürüp ardından serpeceğiniz bir çay kaşığı çörek otuyla hem açlığınızı bastırırsınız hem de sağlıklı bir ara öğün gerçekleştirebilirsiniz.

Çörek Otu Cilde İyi Gelir Mi?

Haberin Devamı

Çörek Otu Faydaları Nelerdir Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir

Çörek otunun düzenli bir şekilde tüketilmesinin pek çok sayıda faydası bulunmaktadır. Bunlar;

- Çörek otu günümüzde düzenli olarak tüketilir ise kurumuş ciltleri nemlendirerek deri çatlamasına iyi gelmektedir.
- Sivilce ve de akne oluşumlarına karşı olumlu etkiler gösterdiği için kullanılmaktadır.
- Sedef hastalığı gibi sorunların iyileşmesini sağlar ve egzamalara ve de cilt rahatsızlıklarına karşı da yaygın olarak kullanılmaktadır.
- Çörek otu tüketimi cildi parlaklaştırıp cildin daha güzel görünmesini ve daha sıkı görünmesini sağlamaktadır. Ayrıca yaygın olarak kullanılan çörek otu ayaklardaki mantarı yok eder.
- Çörek otu tüketimi güneş yanığı ya da güneş lekelerine karşı da yaygın bir şekilde de kullanılmaktadır.

Çörek Otu Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir. Çörek otu yağı tüketim için tercih edilebilir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar