Son dakika tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tüketimi haber sayfamızda...
400 milyon KOAH'lı var! Sabah öksürüğüyle sinyal veriyor: 'Elektronik sigara masum değil'KOAH, tedavi edilmediğinde birçok sıkıntıyı da beraberinde getiren bir sağlık problemi. Her yıl kasım ayının 3. çarşambası kutlanan Dünya KOAH Günü'nde Doç. Dr. Serap Duru, Milliyet.com.tr’ye konuştu. Kovid-19 pandemisinin KOAH hastaları üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Duru, masummuş gibi gösterilen elektronik sigara tehlikesine dair de önemli detaylar paylaştı, erken KOAH belirtileri hakkında bilgi verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: BOTAŞ'ı özelleştirmeyi düşünmüyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 'BOTAŞ’ın kimseye günü geçmiş, ertelenen bir borcu yoktur. BOTAŞ'ı herhangi bir şekilde özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Çok güçlü bir BOTAŞ'ımız var.' açıklamalarında bulundu. Türkiye’nin son yıllarda temin ettiği sondaj gemilerinin maliyetine yönelik eleştirileri yanıtlayan Bayraktar, 'Mavi Vatan dediğimiz konuya birileri 'masal' diye yaklaştı ama gördüğünüz gibi Mavi Vatan'da bir destan yazılıyor.' dedi.
Elektrikte sübvansiyon kararı Resmi Gazete'de yayımlandıEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), tüketim grubuna göre, sübvansiyon kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, yıllık 5 bin kilovatsaat tüketimi olan konut ve ticarethane aboneleri artık sübvansiyonlu elektrik hakkından faydalanamayacak.
Yurtdışında kazanıp Türkiye’ye yatırıyorTürkiye’nin en büyük müteahhitlik gruplarından Rönesans, Avrupa’da genişlettiği faaliyetlerinden elde ettiği gelirle Türkiye’de yatırımlarını artırıyor. Ceyhan’daki petrokimya tesisini tamamlamak üzere olan grup, sanayiciliğe de adım atıyor.
Kahvaltının gözdesi, 3 malzemeli lezzet şöleni! Krem gibi süt reçeli böyle yapılıyorSon yıllarda tüketimi popüler olan süt reçeli, kahvaltıda, çeşitli tatlılarda ve pastalarda kullanılan karamel tadında bir yiyecektir. Görünümü ve kıvamıyla da karamele benzetilen reçel, püf noktalarına dikkat edilerek hazırlandığında daha lezzetli oluyor. İşte sadece 3 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz süt reçeli.
2 milyon kişiyi öldüren iskorbüt yeniden gündemde! Dikkat çeken 'mide ameliyatı' detayıYüzyıllar önce ortaya çıkan 'iskorbüt hastalığı' milyonlarca kişinin hayatına mâl olmuş ve yıllar boyunca denizcilerin peşini bırakmamıştı. Temelde C vitamini eksikliğinden ve beraberinde getirdiği sorunlardan kaynaklanan bu hastalık adeta yeniden hortlamış durumda. Araştırmacılar, bu uyanışa sebep olarak mide küçültme ameliyatlarını işaret etse de uzmanlar bakın ne diyor.
Yağ dengesini bozan gıdadan uzak durun! Sinir sistemini uyarıyor, akneyi coşturuyorAkne, hem ergenlik çağında hem de yetişkinlik döneminde sıkça karşılaşılan bir cilt sorunu olarak öne çıkıyor. Cildin yağ dengesinin bozulmasıyla ortaya çıkan bu durum, genellikle beslenme alışkanlıklarıyla da ilişkilendiriliyor. Araştırmalar, bazı gıdaların ciltte sivilce oluşumunu tetiklediğini ve cildin daha sağlıklı görünmesi için kaçınılması gereken besinler olduğunu gösteriyor.
Yaz saati uygulamasıyla 20 milyar lira enerji tasarrufu sağlandıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kalıcı yaz saati uygulamasının başladığı Ekim 2016 ile Mart 2024 tarihleri arasında yaklaşık 20 milyar lira karşılığı olan 11,252 milyar kilovatsaat (kWh) enerji tasarrufu sağlandığını bildirdi.
Bakan Bayraktar: Türkiye Afrika'da altın üretecekEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Trump'ın gelişinin fırsat olduğunu belirten Bayraktar, "ABD ile geliştirebileceğimiz projeler de olabilir." dedi.
111 milyon euro’luk teknoloji anlaşmasıUNICERA’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla NG Kütahya Seramik ile İtalyan Sacmi firması arasında 111 milyon euro’luk yeni teknoloji yatırımı anlaşması için imzalar atıldı.
Anneye tatlı bebeğe tatsızHamilelikte tatlıya dikkat! Bebeklerin anne karnından itibaren yaşamlarının ilk 1.000 gününde fazla şekere maruz kalmaları ileri yaşlarında diyabet ve yüksek tansiyon riski yaratıyor!
Çocuk kalbinin ritmini bozuyor! Kafeinden gelen tehlike: Anne-baba ne yapmalı?Kalp, vücudun her yerine oksijen taşıyan hayati bir organ olarak çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde kritik bir rol oynar. Ancak günümüzde artan obezite oranları, hareketsiz yaşam tarzları ve yanlış beslenme alışkanlıkları çocukların kalp sağlığını tehdit eden önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Çocukluk çağında edinilen beslenme alışkanlıklarının kalp sağlığı üzerindeki etkisi, yetişkinlik dönemine kadar uzanan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuklarda kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekilenleri Çocuk Kardiyoloji Uzman Doktoru Kutay Sel, Milliyet Çocuk için anlattı.
Ham çelik üretimi arttıTürkiye'nin ham çelik üretimi, ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artarak 27,9 milyon tona yükseldi.
Elektrik faturalarında sistem değişiyor! Maliyete uygun tarife dönemiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar geçtiğimiz günlerde elektrik faturalarında yeni dönemin şifrelerini açıkladı. Bilindiği üzere elektrik ve doğal gaz faturalarına devlet destek sübvansiyon sağlıyor. Yeni dönemde de fatura desteği devam edecek ancak yüksek tüketim yapanlar için bir destekleme olmayacak, maliyetler aynen yansıtılacak. Peki faturada yeni sistem nasıl olacak? Kaç liranın üzerindeki elektrik faturalarında destek olmayacak? İşte detaylar...
Yüksek tüketime gerçek maliyetEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin, “Zamla alakalı herhangi bir şeyimiz yok. Ama Türkiye’de elektrik ve doğal gazda çok ciddi şekilde devletimizin desteği var. Bu desteklerimizin gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yansıması noktasında desteğe ihtiyaç duymayan, tüketimi yüksek olan grupların, elektriğin ve doğal gazın gerçek maliyetlerini karşılamasıyla alakalı bir düşüncemiz var” dedi.
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
Değme kahvecilere taş çıkartır! Bu tüyoyla köpüğü tam 2 kat artıyor, tadı enfesKahve tüketimi pek çok kişinin vazgeçemediği rutin bir alışkanlıktır. Kendi içinde çeşitlere ayrılan kahveler ise ayrı ayrı lezzetler sunuyor. Cappuccino, güçlü aromayı, yumuşak içimi ve üst katmanında kremsi süt köpüğünü barındırır. Peki, evde cappuccino hazırlarken yoğun bir köpük elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte tüyolar.
Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.