27.08.2021 - 12:31 | Son Güncellenme:
Çocukların şekere, tuza hatta una bile her bünyenin olduğu gibi ihtiyacı vardır. Ancak onlar için az az ya da yerine başka alternatifler koyarak daha sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmamız mümkün. Çocuklar için tariflerde en çok kullanılan ürünler şeker yerine bal ya da pekmez. Un yerine fındık, badem ya da fıstık tozu da sağlıklı alternatifler olarak sayılabilir.
Tarifte çikolata kullanacaksanız mutlaka kakao oranı yüksek bitter çikolataları tercih etmelisiniz. Kek yaparken kabartma tozu yerine karbonat kullanabilirsiniz. Kekin içerisine kuruyemiş, havuç ya da kabak gibi ürünler koymanız besleyicilik oranını artıracaktır.
Glutensiz undan çikolatalı yeşil kabaklı kek tarifi
Malzemeler
Yumurta 2 adet
Şeker 200 gr
Zeytin yağ 85 gr
Bitter çikolata 65 gr
Glütensiz un 210 gr
Kakao 20 gr
Tuz bir çimdik
Karbonat 3 gr
Yeşil kabak 200 gr
Yapılışı
Şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar çırpın. Çikolatayı eritin ve zeytin yağ ile birlikte yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Yeşil kabak hariç tüm ürünleri koyup karıştırın. Yeşil kabağı rendeleyip suyunu sıkın ve en son onu ekleyerek iyice karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve kekinizi dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst açık ya da alt üst fanlıda fırına göre değişiyor ısıtın. Ortalama 1 saatte pişecektir. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.
Erikli vegan kek
Malzemeler
Toz fındık 200 gr
Esmer şeker 200 gr
Tam buğday unu 90 gr
Chia tohumu 25 gr
Karbonat 25 gr
Tuz 1 çimdik
Elma suyu 150 gr
Hindistancevizi yağı 30 gr
Kuru erik 90 gr
Yapılışı
Kuru erikleri küp küp doğrayın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Küçük cupcake kalıplarına dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst açık ya da alt üst fanlıda fırına göre değişiyor ısıtın. Ortalama 20 dakikada pişecektir. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra servis yapın.