10.08.2021 - 12:34 | Son Güncellenme:
Kereviz, hem organlardaki iltihaplanma hem de sindirim sistemi sorunlarını önemli ölçüde azalttığı için doğal bir antioksidandır. Yemeklerde ise, hem hoş koku vermesi hem de tatlandırıcı olarak kullanılıyor. Yorgun bedeni dinlendirici etkisi ile bilinir.
Çiğ Kereviz Yemenin Faydaları Nelerdir?
Diyete yeni başlayan kişiler için çok ideal bir sebzedir. Kereviz aynı zamanda çok iyi bir enerji deposudur. Bu nedenle de sürekli tüketildiği zaman vücuda yeterli enerjiyi verir.
Mide yanması şikayeti olan kişilerin, çiğ kerevizi kaynatarak her akşam yatmadan önce içmeleri midelerinin rahatlamasını sağlar. Bu sayede midede oluşan asit oranını dengeler. Bunun sonucunda ise midede yanma ve ekşime gibi sorunları azaltır.
İltihaplarla savaşmak için tercih edilen en doğal yöntemler arasında yer alır. Anti-inflamatuar özelliği sayesinde vücutta ödem toplamış olan ya da toplama ihtimali olan bölgeleri korur. İdrar yolu ile iltihabın vücuttan kısa süre içinde atılmasını sağlar.
Kerevizin yüzde 90'ı su olduğu için vücudun sık yaşadığı sıvı kaybı sorununu gidermeye yardımcı olur. Ciltteki deforme olan bölgeleri de içinde bulunan sıvı sayesinde kısa zaman içinde iyileştirir.