11.12.2020 - 11:52 | Son Güncellenme:
Salatasından yemeğine birçok farklı şekillerde tüketilen brokoli içeriğinde ki besinleri kaybetmemesi açısında dikkatli bir şekilde pişirilmesi gerekmektedir.
Brokoli Kaç Dakikada Haşlanır?
Şüphesiz ki sebzeleri haşlayarak tüketmek besin değerlerinden tam olarak faydalanmak için en iyi yöntem olmaktadır. Ancak sebzelerin fazla veya yanlış haşlanması da vitamin ve minerallerin kaybolmasına ek olarak lezzetinin de sevimsiz olmasına neden olacaktır. Brokoliyi haşlamak için ise 2 yöntemden faydalanılır. Bu yöntemlerden ilki buharda pişirme yöntemi olmaktadır. Buharda brokoliyi pişirirken uyulması gereken adımlar ise;
En sağlıklı pişirme yöntemi şüphesiz ki buharda haşlama olmaktadır.
Brokoliler çiçek halinde ayıklanıp yıkandıktan sonra pişirme işlemine hazır olurlar.
Buharda haşlama yapmak için de bir tencere sıcak suyun üzerine elek konur.
Brokoliler bu eleğin üzerine konur ve kapağı kapatılır.
Orta ateşte haşlanmaya bırakılır.
Brokoliler in buharda haşlama süresi 10 dakika olmaktadır.
Önemli olan brokolilerin tam olarak ölmemesi. Hafif sertliğin ağıza gelmesi olmaktadır.
Haşlama yaparak brokolilerin başlanması için yine yıkanıp ayıklanır ve sıcak suyun içerisine konulur. Kapağın kapalı olması burada da önemlidir.
Haşlanarak suyun içerisine biraz tuz ve bir kaç damla limon koyulmalıdır.
Suyun içinde haşlama süresi 3 dakikayı geçmemelidir.
Daha sonrasında rengini korumak için 2 dakika süre ile buzlu suyun içerisinde bekletilmelidir.
Brokoli Ne Kadar Sürede Pişer?
Brokolinin suda ve buharda ne kadar süre içinde pişeceğini yukarıda belirttik. Diğer pişirme yöntemlerinde ise pişme süreleri şu şekilde olmaktadır.
Öncelikle dondurulmuş brokoli ile taze brokoli arasında pişme süresi olarak fark olmayacağını bilmek gerekir.
Tavada pişirilen brokolilerin pişme süresi ise istenilen çıtırlığa göre değişkenlik gösterir. Eğer çıtır çıtır isteniyorsa 1.5- 2 dakika pişirmek, orta çıtırlıkta isteniyorsa 3- 4 dakika, yumuşak isteniyorsa da 6 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Elektrikli tencereler de pişirme süresi ise 100 derecede 5-7 dakika olmaktadır.