Bebek bezi değiştirmek bir yazı olur mu demeyin? :) Eğer anne değilseniz ve bebek bezini değiştirmek için doğal bir yeteneğiniz yoksa bebeğin bezi değiştirmek öğrenmeniz gereken bir konu olabilir. Dolayısıyla yeterince bebek bezi değiştirmiş bir baba olarak tavsiyelerim şu şekilde olacak;
- Bebeğiniz henüz anne sütüyle veya mamayla besleniyorsa şanslısınız. Henüz hiçbir şey görmediniz :) Bu dönemde kolaylıkla bebek bezini değiştirebilirsiniz. Öncelikle annenin sizi yönlendirmesine izin verin. Anne sizin ilk bebek bezi değiştirme tecrübenizde toleransınız içerisinde olmasına özen gösterecektir :) Evet hazırsanız kolları sıvayın.
- İlk ve zor kısmı geçtiyseniz, bebek bezi değiştirmek için gerekli olan; ıslak mendili, bebek bezini ve alt değiştirme bezini hazır bulundurmalısınız.
- Eğer yeteri kadar tecrübe sahibi değilseniz, eşinize dert anlatmak istemiyor ve ortalığın batması durumunda kendinizin temizleyeceğinizden de eminseniz siz siz olun alt değiştirme bezini sermeden hiçbir işe başlamayın. :)
- Öncelikle alt değiştirme bezini düz bir zemine serin, ayrıca yeteri kadar sayıda ıslak mendil alt değiştirme bezi üzerinde kolayca alabileceğiniz bir yerde olsun. Ayrıca ıslak mendil paketinin ağız kısmında da her duruma karşılık kolayca alınabilecek birkaç ıslak mendili de hazır etmelisiniz. Olur da diğer ıslak mendiller yeterli olmazsa paketin içinden çıkarmak için zorlanmayın.
- Görüldüğü üzere bebek bezi değiştirmek mental ve fiziksel olarak bir takım hazırlık süreci gerektirir. :) Bu hazırlıkları yapıyor olmanız size avantaj kazandıracağını unutmayın. Hem işinizi kolaylaştıracak hem de süreci hızlandıracaktır. Bebeğin altı açıkken ıslak mendilin uzanamayacağınız bir mesafede olduğunu hayal ederseniz hazırlık sürecinin önemini fark edebilirsiniz :) Acı tecrübeler var burada :)
- Bebeğinizin altını değiştirmeden öncelikle geçmişten kalan kirli görüntüyü ortadan kaldırmanız gerekiyor. Bunun için bebeğin poposunu, kasıklarını ve bacaklarının etrafını da sildikten sonra kullanıma hazır bebek bezini yerleştirmeye başlamalısınız.
- Sonrasında bebeğinizin ayak bileklerinden tek elinize kaldırdıktan sonra diğer boşta kalan elinizle bezi serebilirsiniz. Bezin sağında ve solunda kalan yapışkanlı bantların bezin üstüne denk gelecek şekilde olduğuna dikkat edilmelidir.
- Bundan sonrasında bezin üst kısmına sağ ve sol taraftaki bantları yapıştırdıktan sonra bezin, bebeğin göbeğinin altına denk geldiğinden, bantların çok sıkmadığından, bezin ortalandığından, bebeğin kasıklarını ve bacaklarını çok sıkmadığından eminseniz işlem tamamlanmış demektir.
- Önemli konulardan birisi de bebek bezini değiştirirken yüz ifadelerinize dikkat etmeniz önemlidir. Eğer bebeğiniz kirli bezini açtığınızda kötü bir manzara ile karşılaşıyorsanız yüzünüzü buruşturmamaya özen göstermek gerekiyor. Bebeğinize kötü bir şey yapıyor izlenimi oluşturmamalısınız.
Bebek bezi değiştirmek için pratiklik kazanmak isterseniz ilk 6 ay bunun için oldukça uygundur. 6 aydan sonra bebeğiniz hem daha hareketli olmaya başlayacak hem de bezi açtığınızdaki manzaranın boyutu değişecektir. Dolayısıyla bu süreye kadar ne kadar pratik olur ve hızlanırsanız sonrasında göreceğiniz manzaranın süresi de azalacaktır. :)
Bilgili Baba
Blog: http://bilgilibaba.com
Instagram: https://www.instagram.com/bilgilibaba
Facebook: https://www.facebook.com/bilgilibirbaba