Genel SağlıkBeynin Gıdası Nedir? Beyne İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Beynin Gıdası Nedir? Beyne İyi Gelen Besinler Nelerdir?

06.02.2022 - 16:34 | Son Güncellenme:

Beyin; vücudun en önemli organıdır. Bu yüzden beyne dikkat etmek, hem vücut hem de ruhsal açıdan oldukça önemlidir. Doğru beslenme ile beynin sağlığını korumak mümkündür. Bununla beraber beynin gençleşmesi de kanıtlanmıştır. Peki, beynin gıdası nedir? Beyne iyi gelen besinler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Beynin Gıdası Nedir Beyne İyi Gelen Besinler Nelerdir

 Doğal gıdalardan uzak olmak, paketli besinlere yönelmek gibi pek çok konu hem beyni hem de vücudu olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden doğru beslenmek çok önemlidir. 

Haberin Devamı

 Beynin Gıdası Nedir?

 Beynin önemli bir kısmı yağdan meydana gelmektedir. Bununla beraber beynin yaklaşık olarak yüzde 60'ı yağdır. Beynin hücre yapısındaki üretimde kullanılan temel yağ; Omega 3'tür. Beynin sağlıklı olması adına kullanılan Omega 3'ler içerisindeki en önemli maddeyse DHA'dır. Bu madde beynin 3/2'sini oluşturmaktadır. DHA ve Omega 3; nöronların çevresini sarmakta olan koruyucu katman yaratmaktadır. Bu katmandaki bileşenler, ne kadar kuvvetliyse, beynin hücrelerinin çalışması, aynı oranda verimli ve etkili olmaktadır.

 Beyne İyi Gelen Besinler Nelerdir?

 Beyne iyi gelen besinler içerisinde yaban mersini yer almaktadır. Beyin sağlığı ve performansını yükselten bir gıdadır. Beyin adına çok önemli olan DHA ve Omega 3 yağı; ceviz içerisinde yer alır. Bu ise beynin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Bitter çikolata içerisinde bulunan yüksek orandaki magnezyum ise beynin rahatlamasını sağlar. Brokoli içerisinde bulunan folat ve K vitamini, beyin sağlığını destekleyerek, beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar