16.02.2018 - 13:57 | Son Güncellenme:
Avokadonun sağlık açısından birçok faydası olduğunu duymuşsunuzdur. Son günlerde ülkemizde de çok fazla tüketilmeye başlayan avokado meyvesi zengin lif içeriğine sahiptir. Aynı zamanda kalp dostu olan avokado meyvesi tüketilerek sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.
Tereyağı dokusuyla birçok malzemeyle güzel bir uyum yakalayan avokado meyvesi çeşitli yemeklerin içerisine de katılabilir.
Avokado meyvesi aynı zamanda olgunlaştığında kaşıkla da tüketilebilen bir meyvedir. Ancak olgunlaşmamış avokadoların kaşıkla veya herhangi bir yemeğe katılarak tüketilmesi oldukça zordur. Bu nedenlerden dolayı avokado meyvesi olgunlaştığında tüketilmelidir.
Peki, avokado meyvesi nasıl olgunlaştırılır, avokado meyvesini en kolay şekilde nasıl tüketebiliriz diye sormaya başladıysanız sizler için hazırlamış olduğumuz önerilere göz atabilirsiniz.
Avokado nasıl olgunlaştırılır?
Güneşli bir bölgeye koyun
Malzemeler
Güneş
Olgunlaşmamış avokado
Nasıl uygulanır?
Olgunlaşmamış avokadonuzu bol güneş ışığı alan bir alana yerleştirin. Günlük olarak bol miktarda güneş ışığı gören bir pencere pervazına, avokadonuzu yerleştirerek olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz.
2. günde, avokadonuzun olgunlaşma sürecine başladığını fark edeceksiniz. Yüzeyinde bir miktar kahverengi lekeler görebilirsiniz.
3 . Günde avokadonuzun tamamen olgunlaştığını ve kahverengi bir renk aldığını fark edeceksiniz. Bu hale geldiğinde avokadonuz olgunlaşmış demektir.
Elma, muz ve kese kağıdı yöntemi
Malzemeler
Kese kağıdı
Avokado
Muz
Elma
Nasıl uygulanır?
Avokado'nuzu kese kağıdının içerisine yerleştirin.
Daha sonra kese kâğıdının içerisine ilk olarak muz yerleştirin.
2. günde avokadonun olgunlaşmaya başladığını göreceksiniz. Hafif yumuşayacak ve üzerinde kahverengi lekeler oluşacaktır.
3. günde avokadonuz tüketilmeye hazır kıvama gelecektir.
Pirinç yöntemi
Malzemeler
Pirinç
Kase
Avokado
Nasıl uygulanır?
Kâsenin içerisini pirinç ile doldurun. Avokado pirincin içerisinde kaybolacak miktarda olmalıdır.
Olgunlaşmamış avokadoyu pirincin içerisine iyice gömün.
2. gün avokado da çok büyük farklar olmayacaktır. Ancak hayal kırıklığına uğramayın. Bu işlem biraz sabır gerektiren bir işlemdir.
3. günde avokado çok olgunlaşmayacak ancak tüketilecek kıvama gelecektir.