14.07.2016 - 13:48 | Son Güncellenme:
Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, yaz aylarında kadınların kabusu haline gelen bölgesel yağlanmalar ve diyet konusunda önemli tavsiyelerde bulunurken sağlıksız diyetler yapmaktan çok sağlıklı diyetler ile de özellikle yaz aylarında 3-4 kilo vermenin tarifini anlattı.
Hemen harekete geçin
Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel yaz aylarında sağlıklı beslenmeyle ilgili olarak, “Sağlıklı beslenmeye hemen başlayın hiçbir şekilde vakit kaybınız olmasın. Yağlı, şekerli, unlu yemeklerden tüketmemeye özen gösterin. Bu besinleri tüketmediğiniz sürece iştahınız azalacak ve insülin seviyeniz normale dönecektir. Ayrıca bu tür yağlı ve unlu besinler selülit oluşumuna sebep olacağı için, tüketmediğiniz zaman bacaklarınızdaki selülit görüntüsü azalacaktır.
Su tüketmek selülit görünümünü azaltır
Yazın gelmesiyle birlikte vücuttan çok fazla sıvı kaybediyoruz bu sıvı miktarını yerine koymak içinhergün mutlaka 3 litre su içmelisiniz. Su tüketmek dolaşımı hızlandırır ve ödem atıcı etkisi ile vücutta selülit görünümünü azaltacaktır. Su tüketimi ile iştahınızı azaltacak ve vücudunuzu yağlandıran besin tüketiminiz azalacaktır.
Tuz tüketimini sıfırlayın
Aşırı tuz tüketimi yaz aylarında vücudunuzun şişmesine sebep olabilir. Yaz aylarında tatile gitmeden önce özellikle tuz tüketimini sıfıra indirmeliyiz. Böylece vücuttaki ödem azalacak ve şişlikler inecek, bikinize daha rahat gireceksiniz.
Her gün 1 saat yürüyüş yapın
Dolaşımın hızlanması ve yağ yakmak için her gün mutlaka 1 saat tempolu yürüyüş yapmak gerekir. Yürüyüş yaptığınız anda vücudunuzun yakacağı enerji artacak ve kilo kaybı sağlayacaksınız. Aynı zamanda kan dolaşımının hızlanması ile ödemleriniz azalacak vücuttaki şişlikler inecektir.” dedi.
1.Gün
SABAH UYANINCA
2 bardak su
KAHVALTI
1 dilim kaşar peynir ile 2 dilim ekmek arasına tost,Söğüş yeşillik
2 SAAT SONRA
8 adet kuru dut,1 adet ceviz,Kiraz saplı ödem atan çay
ÖĞLEN
3 adet ızgara ev köfte,1 kase yoğurt+ Yeşil Salata
2 SAAT SONRA
1 bardak süt,2 adet gün kurusu
AKŞAM
6 kaşık taze fasulye yemeği, Yeşil Salata
2 SAAT SONRA
4 küçük parça karpuz
2.Gün
SABAH UYANINCA
2 bardak su
KAHVALTI
3-4 dilim burgu peyniri,1 tatlı kaşığı bal, 6 adet zeytin, yeşillik,1 dilim tam buğday ekmeği
2 SAAT SONRA
10 adet siyah çekirdekli kuru üzüm,Kiraz saplı ödem atan çay
ÖĞLEN
8 kaşık taze fasulye,1 kase cacık,Yeşil Salata
2 SAAT SONRA
1 adet elma,6 adet çiğ fındık
AKŞAM
100 gram tavuk haşlama veya ızgara,Yeşil Salata, 1 bardak ayran
2 SAAT SONRA
12 adet kiraz
3.Gün
SABAH UYANINCA
2 bardak su
KAHVALTI
1kase laktozsuz süt , ½ adet muz, ½ adet elma, tarçın, Söğüş yeşillik
2 SAAT SONRA
6-7 adet kuru erik, kiraz saplı form çayı
ÖĞLEN
3 adet ızgara köfte, 1 kase cacık veya ayran, Yeşil salata
2 SAAT SONRA
1 adet elma veya kivi
AKŞAM
10 kaşık semizotu yemeği, 1 kase yoğurt, salata
2 SAAT SONRA
3-4 parça kavun, 6 adet çiğ badem