Püf Noktası1 Kw Kaç Beygir Gücüne Eşittir? Beygir -> Kw Hesaplama Nasıl Yapılır?

1 Kw Kaç Beygir Gücüne Eşittir? Beygir -> Kw Hesaplama Nasıl Yapılır?

08.10.2020 - 03:49 | Son Güncellenme:

Her ikisi de enerji bazında ele alınmak suretiyle aynı zamanda kilovat ile beraber beygir arasında bir bağlantı bulunur. Bu bağlantı doğrultusunda kilowatt ile beraber beygir üzerinden çevirme işlemi yapılabilmektedir. Peki, 1 kw kaç beygir gücüne eşittir? Beygir -> KW hesaplama nasıl yapılır? İşte bu konuda bilinmesi gerekenler.

1 Kw Kaç Beygir Gücüne Eşittir Beygir -> Kw Hesaplama Nasıl Yapılır

Kilowatt ile beraber beygir gücü farklı katları üzerinden ele alınarak hesaplama yapılmaktadır. Belli standartta bir dengesi bulunan bu iki ölçüm, birçok farklı amaç altında değişik yerlerde kullanılır. Bu sebepten dolayı kule bar açıdan bakıldığında bu iki ölçümü birbirinin karşılığı büyük öneme sahiptir.

1 Kw Kaç Beygir Gücüne Eşittir?

Bilindiği üzere beygir gücü araba motorlarında üretilen bir enerji türüdür. Aynı zamanda kilowatt da bir enerji türüdür ancak farklı alanlarda kullanılır. Özellikle elektrik enerjisi kapsamında değerlendirilir. Günümüzde ise araçlar artık elektrikli enerji üzerinden de hareket ettiğinden dolayı, bu iki enerji ölçüm üzerinden karşılıklar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1 kilowatt kaç beygir olduğu şekilde yazılabilir;

1 kw = 1,341 hp (Beygir gücü)

Görüldüğü üzere bu şekilde hesaplama gerçekleştirmek mümkün. Aslına bakılırsa aşağı yukarı enerji açısından birbirine yakın olduğunu söylemek gerekir. Ancak bu doğrultuda kilovat daha güçlü bir enerji olarak öne çıkıyor.

Beygir -> KW Hesaplama Nasıl Yapılır?

Belli bir ağırlığın 1 saniyede 1 metre kadar hareket ettirilmesi beygir gücü olarak öne çıkmaktadır. Buna genel olarak beygir gücü denir. Kilowatt ise otomotiv ile elektrik sektöründe motor tarafından üretilen enerji şeklinde öne çıkıyor. Bu doğrultuda beygir üzerinden kilowatt hesaplaması birçok farklı değişken üzerinden ele alınır. Ancak daha çok karşılıklı belirlenmiş olan standart 1 kilowatt = 1,341 beygir gücü şeklinde hesaplanmaktadır. Aynı zamanda bu hesaplamayı farklı miktarlar üzerinden ele almak için, özel hesaplama aracı kullanılabilmektedir.

 

Yazarlar