08.08.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
KAAN YARMAN - Bu haftaki tarif, şef Ekin Eylem Ulaş’ın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün açılışında hazırladığı küşleme.
MALZEMESİ
300 gram kuzu küşleme
8 adet yenidünya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet keme mantarı
1 yemek kaşığı limon suyu
Pul biber u İsot
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: İlk olarak yenidünyaları kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp hemen soğuk suya alıyoruz. Ardından kabuklarını ve çekirdeklerini soyup rondoda püre haline getirdikten sonra kenara park ediyoruz. Küşlemeyi döküm tavada her bir yüzünü 1’er dakika pişirip bıçakla minikli minikli iyice dilimleyerek iri kıyma parçaları haline getiriyoruz. Ardından limon suyu, tuz ve baharatlarla lezzetlendirip kenara alıyoruz. İnce ince dilimlediğimiz keme mantarlarını zeytinyağında soteleyip servis tabağına yuvarlak şekilde diziyoruz. Tam ortaya yenidünya püresini kaşıkla yayıp üstüne çember yardımıyla şekil verdiğimiz küşlemeyi yerleştirdikten sonra afiyetle yiyoruz.