Pazar“İçimde büyütmediğim bir çocuk var”

“İçimde büyütmediğim bir çocuk var”

01.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pepee’nin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç “İçimde büyütmediğim bir çocuk var ve o çocuk sürekli yeni şeyler keşfediyor. Bunları da Pepee üzerinden anlatmak bana büyük mutluluk veriyor” diyor

“İçimde büyütmediğim bir çocuk var”

Sekiz yıldır televizyon ekranında olan Pepee karakteri 20 Ocak’ta beyazperdeye taşınıyor. Yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç, senaryosunu yazdığı 74 dakikalık filmin çok samimi ve eğlenceli olduğunu söylüyor. Pepee’nin yine halaylar çektiğini, Türkiye’den, bizden değerleri yansıttığını anlatıyor. Bilgiç ile filmini ve projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

“Pepee: Birlik Zamanı” vizyona giriyor...

Evet. Uzun zamandır Pepee takipçilerinden “Sinemada neden Pepee izleyemiyoruz?” diye bir talep vardı. Türkiye’de çizgi film yapmak çok zor, çok maliyetli. Tek bir pazarınız var ve üretim yurt dışı standartlarında olsun gibi bir çıkmaz söz konusu. Bu noktada çizgi film AR-GE yatırımı yapan ilk kreatif endüstri şirketiyiz. Tek pazarda, Türkiye’de iş yapabilecek bir film üretmenin AR-GE’sini yaptık. Yurt dışı işlerle yarışabilecek görüntü ve keyif kalitesi sunuyoruz.

“İçimde büyütmediğim bir çocuk var”

“Çocuklara ‘İcat çıkarın’ diyoruz”

Kimler izleyecek filmi?

Hedef kitlemiz hali hazırda Pepee izleyen, hayatında bir kere izlemiş herkes. Ki bu da Türkiye’nin yüzde 98’i yapıyor çünkü marka bilinirliği yüzde 98. İlk sinema deneyimini yaşayacak 3.5-4 yaş grubu da gelebilir. Çocukluğunu tekrar yaşamak isteyen herkes izleyebilir. Pepee’yi çocuğu olmayanlar da biliyor, sevgililer birbirlerine şarkılar gönderiyor. Ülkenin de içinde bulunduğu, birbirimize kenetlenmeye ihtiyacımız olan şu durumda Pepee “Birlik zamanı” diyor bu filmle.

Haberin Devamı

Filmden biraz bahsedebilir misiniz?

Ülkenin değerlerini yansıtmak ilk günden beri Pepee’nin önemli bir misyonuydu. Bu filmi izleyip de Urfa Göbeklitepe, Adıyaman Nemrut ve Kapadokya neresi, bunların tarihsel önemi ne bilmeyen kalmayacak. Film bu üç bölgede geçiyor. Ayrıca sevmenin ve birlik olmanın önemli ve değerli olduğu mesajı var. Bir de Düşyeri olarak biz Türkiye’de STEAM’i sahiplendik ve yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerinin baş harflerinden oluşan bir akım. Bu disiplinlerin iç içe geçmiş halinin entegre edildiği her şeyin insan için çok daha katma değerli olduğunu söylüyor. Pepee de bu misyonu üstleniyor. Çocuklara diyoruz ki “İcat çıkarın”. Vestel ve Turkcell ana sponsorlarımızdan. Intel, TEB Girişim Bankacılığı yanımızda oldu. 14 Ocak’taki lansmanda da TÜSİAD’la beraber STEAM’in önemini ve çocuklar açısından ne ifade ettiğini anlatacağımız özel bir gala ve STEAM şenliği programı tasarlıyoruz.

Haberin Devamı

“İçimde büyütmediğim bir çocuk var”

Seslendirmeleri çocuklarınız yapıyor...

Kızım Bebe’yi, oğlum Eke’yi seslendiriyor. Pepee’yi ablamın oğlu seslendiriyor. Ben de dış ses Şuşu’yum. Beraber çocuklarla dublaj stüdyosuna giriyoruz, çok keyifli, dublajcılık oynuyoruz. Çağrı ve Iraz da çok seviyor, kardeşleri gibi şu an Pepee. Eşim Kıraç da başından beri tüm sürecin içindeydi, o da büyük bir heyecanla bekliyor. Film için sözlerini benim yazdığım, aranjesini Kıraç’ın yaptığı dokuz tane de şarkı var.

Sekiz yıldır çizgi film için yazıyorsunuz, şimdi de sinema filmi... İlhamınızı nereden alıyorsunuz?

İçimde büyütmediğim bir çocuk var ve o da sürekli yeni şeyler keşfediyor. Keşfettiği şeyleri Pepee üzerinden büyük kitlelere anlatmak bana çok mutluluk veriyor. Belki de hayata geliş amacım bu gibi hissediyorum. Hayat bitmediği sürece anlatılacaklar da bitmez.

İş dışında neler yapıyorsunuz?

İş dışındaki zamanımın tamamında çocuklarlayım. Çok ciddi bir motosiklet tutkunuyum ama yedi yıldır motosiklete bile binemiyorum. İyi ki işim çocuklarla kesişiyor. Hafta sonları animasyon sinema filmlerinin tamamına gidiyoruz.

Haberin Devamı

“Yerli çizgi sinemanın kaderini değiştireceğiz”

Pepee gibi yerli bir çizgi filmi yurt dışından alınan çizgi filmlerle kıyasladığımızda en büyük farkı ne?

Hikaye olarak bizden olması. Nemrut’un tepesinde halay çekiyor Pepee mesela. Halk oyunlarını koyacağım dediğimde çoğu yetişkinin halk oyunlarından çok geri kalmış, eski, hatta utanılacak şeylermiş gibi bahsettiklerini gördüm ve çok üzüldüm. Bir parka gidip çocuklara sordum ne düşündüklerini, “Ne, oyun mu koyacaksınız!” dediler sevinerek. Çocuklar beni yanıltmadı. Milli eğitim ve özel okullarda kaldırılan halk oyunları Pepee izleyen çocuklar ve ailelerinin talebi sebebiyle yeniden müfredata girdi bütün Türkiye sathında. Bu müthiş bir etki.

Sinema filmlerinin devamı gelecek mi?

Her yıl sömestirde bir Pepee filmi düşünüyoruz. Ama bu filmin gişesi çok önemli. Sadece bizim için değil, Türkiye’de çizgi sinema filminin kaderi için de önemli. Yerli çizgi filmlerin çok gişe yapmayacağı yönünde bir önyargı var. Pepee bu önyargıyı kıracak, umudumuz bu. Bunun dışında her yıl ikinci bir filmin vizyona girmesi de söz konusu. Aralık 2017’de Ayda Maya’nın sinema filmi vizyona girecek. Sinemayı öyle ya da böyle yerli çizgi sinemaya alıştıracağız, oradaki kaderi değiştireceğiz. Pepee’nin ikinci, üçüncü filmleri farklı ülkelerde de gösterime girsin istiyoruz.