Oynatma Listesi
HABERLER

Son dakika: Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden önemli uyarı

AFAD verilerine göre, Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bitlis'teki deprem çevre illerde de hissedildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 4.5'lik depremi CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi, önemli uyarılarda bulundu. Öte yandan bazı okullar tedbir amaçlı boşaltılarak derslere bugün için ara verildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.20'de Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi ise Bitlis'teki depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından AFAD tarafından yapılan açıklamada, 'Bitlis ilimizin Tatvan ilçesinde saat 14:50'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.' denildi.

"MAALESEF BİZİ KAYGILANDIRIYOR"

CNN TÜRK canlı yayınında Meltem Bozbeyoğlu'na konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, meydana gelen 4.5'lik depremi değerlendirdi.

Son günlerde bu bölgede yaşanan depremlere dikkat çeken Pampal uyarılarda bulunarak şunları söyledi;

Çünkü 6 Şubat depremlerinden sonra Arap levhası hareket etti. Afrika levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana geldi.

Bu biraz Van'ın batısında. Buranın doğusunda Hakkari malum bizim deprem beklediğimiz bir yer. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede fay var.

1984'te 7 büyüklüğünde deprem üretmiş bir fay. Yine her an büyük bir deprem üretebilecek bir fay. Bu bölgedeki depremler maalesef bizi kaygılandırıyor. Uyarıcı bir deprem. Bölgede büyük beklenti olan faylar var.

OKULLAR TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı deprem sonrası AFAD ekipleri hemen Yumrukaya köyüne sevk edildi. İlçe merkezinde de şiddetli şekilde hissedilen deprem sonrası bazı okullar tedbir amaçlı boşaltılarak derslere bugün için ara verildi. Deprem nedeniyle öğrencilerin yaşadığı panik anları güvenlik kameralarına yansırken öğrenciler öğretmenleri tarafından güvenli bir şekilde okul binalarından tahliye edildi.

Öte yandan, deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, sarsıntının çevre ilçelerde de hissedildiği bildirildi.

BİTLİS VALİLİĞİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Bitlis Valiliği'nde Tatvan ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlimiz Tatvan ilçesinde saat 14.50'de 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kuruluşlarımızın tüm ekipleri sahada çalışmalarına gecikmeksizin başlamıştır. An itibarıyla bizlere ulaşan olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER