Oynatma Listesi
HABERLER

Oyuncu Ahu Tuğba son yolculuğuna uğurlandı

ABD'de 1 Eylül'de yaşamını yitiren Ahu Tuğba'nın cenazesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait Miami-İstanbul seferini yapan yolcu uçağıyla dün İstanbul'a getirildi. Usta oyuncu için bugün Beyoğlu Atlas Sineması'nda tören düzenlendi. Serpil Çakmaklı ve Serpil Örümcer, törene katılımın az olmasına tepki gösterdi. Ahu Tuğba, Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Yeşilçam efsanelerinden Ahu Tuğba (69), ABD'de kızı Anjelik Calvin'le birlikte yaşadığı evde 1 Eylül'de KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ünlü oyuncunun cenazesinin Amerika’dan Türkiye’ye getirilmesi için uzun süre otopsi yapılması beklenmişti.

"ALLAH'IN İZNİYLE GETİRDİK"

Cenaze, dün ABD'nin Miami eyaletinden kalkan THY uçağıyla İstanbul Havalimanı'na getirildi. Anjelik Calvin, “Annemi ansızın kaybettiğim için sayın gazeteci büyüklerim Selçuk Akdağ ve Nurettin Soydan abilerime ulaşarak, cenazeyi getirtebildim. Sayın bakanım Mevlüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Cemil Kalyoncu'ya, onlar da yardımcı oldular. Annemin kendi ekmeğiyle de bir miktar ödeme yapıldı. Sadece cenazeyi taşıması 10 bin doların üstünde tuttu, morg paraları dahil değil. Böyle şeyler hiç önemli değil, ölümlü dünya. Önemli olan biz Allah katında onu toprağa verelim, Rabbim bizi affetsin" dedi.

"ANNEM 'SEN BANA ALLAH'IN EMANETİSİN' DİYORDU"

Onu çok seviyorum. İnşallah, çok yaşamam da ona kavuşurum. Allah naim cennetini nasip etsin. Ufacık çocuktum bana Allah'ı, Kur'an-ı Kerim'i öğretti. İlk öğrettiği şey Ayet-el Kürsüydü. Sen bana Allah'ın emanetisin diyordu. Ne diyebilirim ki o benim annem. Ne kadar artist de olsa, o benim evde gecelikle oturan, benim okuldan gelmemi bekleyen bir anneydi yani. Dua öğreten, dua okuyan. İstediği kadar sanatçı olsun. O bir anneydi benim için o yüzden Allah nur içinde yatırsın.

BEYOĞLU'NDA ANMA TÖRENİ

 Ahu Tuğba için Beyoğlu'nda bulunan Atlas Sineması'nda anma töreni düzenlendi. Törene katılımın az olması dikkat çekti.Anma törenine; Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, Nuri Alço ve Serpil Çakmaklı katıldı.

"SANA NASIL VEDA EDECEĞİM?"

Ahu Tuğba'nın cenazesi, törenin ardından Teşvikiye Cami'ne getirildi. Annesinin tabutuna sarılan Anjelik Calvin, "Sana nasıl veda edeceğim" diyerek ağıt yaktı.

"AYIPTIR! BU CAMİA YARAMAZ"

1970'li yıllarda 'Bayan Bacak' lakabıyla ünlenen eski manken, oyuncu ve şarkıcı Serpil Örümcer, "Bu camianın en mert kadınıydı, dini bütündü. Bana da çok iyilikleri oldu, kurban keserdi, bana 'Türbelere git, ziyaret et' derdi. Mekanı cennet olsun. Bu camia yaramaz ve nankör bir camia, ayıptır. Yeni jenerasyon daha vefalı" açıklamasını yaptı.

"TÜRKAN ŞORAY KANUNLARINI YIKAN KADINDI"

Nuri Alço, "Dobra bir kadındı, 50 yıllık arkadaşımdı. Türkan Şoray Kanunları'nı yıkan kadındı. Toprağına kavuşacak, dualarım onunla" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.Ahu Tuğba'nın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER