Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji bugün için saat verip uyarmıştı! İstanbul’da sağanak etkili oluyor

Meteoroloji İstanbul için yeniden sarı alarmda bulundu. Radara giren İstanbul'un birçok ilçesinde sağanak etkili olmaya başladı. Öte yandan birçok kentte etkisini gösterecek olan kuvvetli sağanak için vatandaşlar uyarıldı. İşte tüm yurt için beklenen hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji radarından alınan bilgilere ve yapılan son değerlendirmelere göre, bugün İstanbul'un batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

 

4 EYLÜL’E KADAR DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün ve önümüzdeki bir hafta Batı Karadeniz üzerinde bulunan alçak basınçtan dolayı batı ve kuzey bölgelerde yağışlar var. Bugün Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış var. Sıcaklık değişmiyor.

Bugün İstanbul’da gün boyu yerel sağanak yağmur var. Sıcaklık 30 derece, yarın ve hafta sonu 28 dereceye düşüyor.  İzmir 34, Antalya iç kesimler yağmurlu 31 derece. Ankara öğleden sonra yerel yağmurlu 29 derece. Ülkede bu tür hava şartları Eylül 3-4 ne kadar pek değişmiyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER