Oynatma Listesi
HABERLER

Narin'in kardeşi nasıl öldü? Gözaltında olmayan tek amca Tülin hakkında konuştu

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Narin Güran cinayetinde gözaltına alınmayan tek aile üyesi olan Narin'in amcası Erhan Güran CNN Türk'e konuştu.

CNN Türk ekipleri Narin'in son görüntülendiği yer ile itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın evinin bulunduğu noktadan dikkat çeken bir yayın gerçekleştirdi.

Narin Güran cinayetinde gözaltında olmayan tek amca Erhan Güran'a mikrofon uzatan CNN Türk ekipleri, cinayetin ipuçlarını aradı.

Narin Güran cinayetinde gözaltında olmayan tek amca Erhan Güran'ın açıklamaları şöyle:

NARİN, İTİRAFÇIYI TANIYORDU

İtirafçı Nevzat Bahtiyar bizim komşumuzdu, aramalara katıldı. Sanki Nevzat Bey bu köyde oturmuyormuş gibi, evi uzaktaymış gibi konuşuyor. Narin onları tanıyordu, bize gidip geliyordu. Onlar Narin'i çağırsalar zaten evlerine giderdi. Narin'in evi de Nevzat Bahtiyar'ın evi de belli... Değerlendirmeyi uzmanlara bırakalım.

YÜREĞİMİZİN SOĞUMASINI BEKLİYORUZ

Benim devletimden hiçbir zaman şüphem olmadı. Adalet eninde sonunda tecelli olacak. Kim olursa olsun, bu caninin cezalandırılıp, cezasını çektikten sonra az biraz yüreğimizin soğumasını istiyoruz. Katil, kardeşim Salim Güran da olsa cezasını çeksin.

NARİN'İN ANNESİNDEN İSTEDİĞİ İZİN

Narin annesinden Kuran Kuran kursundan çıktıktan sonra amcasının çocuklarının yanına gitmek için izin istemişti. Anne de ona izin veriyor.

İTİRAFÇI, SALİM'İ BANA SAVUNUYORDU

Nevzat Bahtiyar ile hiçbir sıkıntımız yoktu. Olaydan sonra geldi camide yanıma oturdu. Bana Salim'i savunuyordu. Kendince kafasında planını kurdu. İfadeye gittiğini, Salim'in üzerinde durduklarını söyledi. İfadesinde Salim'i savunduğunu söylediğini bana aktardı.

SALİM İLE NEVZAT HERGÜN BERABERLERDİ

Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar arasında hiçbir sorun yoktu, hergün kahvede beraberlerdi.

NARİN'İN KARDEŞİNİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ: MEZARIN YERİNİ ANNESİ BİLİYOR

Tülin Güran yeğenimdir. 12-14 yıl önce hastaydı, 15 gün yoğun bakımda yattı. Cenazeyi hastaneden aldık. Mezarın yerini annesi net biliyor. Ben mezarın yerini gösterebilirim ama tam emin değilim.

SALİM GÜRAN'I VEKİL TAYİN ETTİK

Biz 9 kardeşiz, hiçbir kardeş arasında husumet yok. Biz Salim Güran'ı vekil olarak tayin ettik. Bütün arazilerimize, işlerimize o bakıyor. Biz ona teslim ettik. Ben Milli Eğitim'de çalışıyorum mesela, hepimiz çalışıyoruz... O köy işlerine bakıyordu.

KATİLİ DÜNYADAN YOK EDİN

Benim ailem söz konusu. Ben ailemden kuşkulanmıyorum ama özellikle bunu da söylüyorum. Ben devletime güveniyorum, gösterdikleri özveriyi görüyorum. Bu işi yapan kim olursa olsun onu bu dünyadan yok edin. Ben bunu istiyorum.

BİZ TÜM KÖYÜ NASIL SUSTARALIM

Köy halkı bir şey bilmiyor. Bilmedikleri için konuşmuyor. Biz herkesi nasıl susturacağız. Herkes işinde gücünde.

SALİM GÜRAN'IN SIR KONUŞMALARI

Salim Güran'ın Antalya'da 5 kez arayıp konuşabildiği kişiye ilişkin bilgim yok. Arkadaşı olabilir. Bir de amcamızın oğlu var. Bir de üvey kardeşimizin dayısı var.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER