Oynatma Listesi
HABERLER

İstiklal Caddesi'nde Kürtçe müziğe engel iddiasına yalanlama

İstiklal Caddesi'nde Kürtçe müzik söyleyenlerin engellendiği iddiasına İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, "Kürtçe’nin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde Kürtçe müzik yapan kişilere polisin müdahale ettiği iddia edilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü iddiaları yalanlarken son gelişmeleri CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu aktardı.

 

Topçu, "Bu hadise dün İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Polisle, müzik sanatçıları arasında bir tartışma oldu. Bu hadise de sosyal medyaya düştü. Sanatçıların söylediği, 'Kürtçe müzik yapıyoruz, bu yüzden engelleniyoruz' şeklinde olmuştu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve konunun Kürtçe müzikle ilgili olmadığı aktarıldı." dedi.

"PAYLAŞIMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklaması şöyle:

Sosyal medyada Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde müzik yapan kişilerin engellendiğine yönelik iddialarla ilgili olarak; Müzik yapılırken oluşan kalabalığın güzergâhta kullanılan tramvay ile ambulans ve itfaiye araçlarının geçişine mani olduğu, vatandaşlardan ve çevredeki işletme sahiplerinden yoğun şikayetler yapıldığı anlaşılmıştır. İlgili kurumlarla koordineli olarak yapılan çalışmalarda geçmiş dönemlerde İstiklal Caddesi üzerinde belirlenen noktalarda her türlü müzik yayınına müsaade edilmiş; ancak sonradan belirlenen noktaların kaldırılması sebebiyle müdahale yapılmıştır. Uygulama nedeniyle Kürtçe’nin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER