Oynatma Listesi
HABERLER

Çukurova Havalimanı için beklenen gün! Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  Aziz milletim, sevgili Adanalılar, sevgili Mersinliler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Akdeniz'in dört bir yanındaki vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Bugün bizleri bağırlarına basan Adana'nın, Mersin'in güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Çukurova Havalimanı'nın açılışını sizlerle birlikte yapmaktan memnuniyet diliyorum. Sözlerimin hemen başında bu eserin bölgemize kazandırılmasında emeği geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, tüm işçi kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün bir vizyon projesini daha hayata geçirmenin haklı grurunu yaşıyoruz.

YILLIK KAPASİTESİ 9 MİLYON

Havalimanımızın yıllık kapasitesi 9 milyondur. Terminal alanı 110 bin metrekare büyüklükte. 3500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliğindeki ana pistine, en geniş gövdeli yolcu uçakları dahi iniş-kalkış yapabilecektir. İki adet yüksek sürat taksi yolu, 279 bin metrekare apronu, 21 uçak kapasiteli yaklaşık 56 bin metrekare genel havacılık apronu, nöbetçi kuleleri ve çevre güvenlik yoluyla havalimanımız en üst standartlarda imkanlarla donatılmıştır.

3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ülkemize kazandırdığımız pek çok eseri kamu özel ortaklığıyla hayata geçirdik. Devletin bütçesinden tek kuruş harcamadan inşaları tamamladık. Türkiye ekonomisine de katma değer oluşturduk. Her bir köprü, otoyol, havalimanı yatırım rakamlarının çok çok ötesinde ekonomik kazanç sağladı. Kamu özel işbirliği ile inşa edilen havalimanının toplam yatırım miktarı 608 milyon 500 eurodur. Devletimiz buradan 25 yıl içerisinde toplam 297 milyon 100 bin euro kira bedeli elde edecektir. Havalimanımız tüm Çukuorva'nın ticaretine turizmine öenmli katkı yapacak. Yaklışık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Her iki şehrimizinde tam ortasında konumlanmıştır.

HIZLI TREN HATTINA ENTEGRE

Çukurova Havalimanımızı, Mersin, Adana ve Gaziantep hızlı tren hattımıza entegre ediyoruz. Hızlı trenlerle Mersin adana arası seyahat süresi 35 dakikaya inecek. Adana ve Mersin'den trene binen kardeşlerimiz 23 dakikada havalimanımıza ulaşacak.

TİCARETİMİZİN GELİŞMESİNE YARDIMCI OLACAK

Bölgedeki işletmelerimizi daha geniş pazarlara açarak şirketlerimizin ihracat potansiyellerini ve rekabet gücünü artırarak acil ve kritik malzemelerin teslimatını süratla sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine, ticaretimizin gelişmesine yardımcı olacaktır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER