Kültür Sanat Yıldızlar müzikle parlıyor

Yıldızlar müzikle parlıyor

09.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Klasikten caza, arpın zarif tınılarından çellonun derin sesine... İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlarında Meriç Soylu Ödülleri sahiplerini buldu!

Yıldızlar müzikle parlıyor

İş Sanat’ın genç müzisyenlere hem sahne deneyimi sunmak hem de kariyerlerinin başında destek vermek amacıyla sürdürdüğü Parlayan Yıldızlar konserlerinde 24. sezon boyunca sergilenen sahne performanslarının ardından verilen Meriç Soylu Ödülleri sahiplerini buldu. İş Sanat’ın 2012 yılında vefat eden Sanat Yönetmeni Meriç Soylu adına, ailesi tarafından verilen Meriç Soylu Ödülleri’nin töreni 3 Haziran’da Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’nda gerçekleşti. 

Haberin Devamı

Parlayan Yıldızlar Meriç Soylu Ödülleri’nde birincilik Ada Yalın Yücel’in (keman) oldu. İkincilik ödülünü Lidya İpek Keskin (arp) kazanırken üçüncülük ödülü de Ege Dikbıyık’a (viyolonsel) verildi. Mansiyon ödüllerini ise Tuna Çalışkan (trombon) ve Ahmet Tümkaya (fagot) aldı. Bu sezon 20 genç müzisyenin İş Kuleleri Salonu’nda sahne alma imkânı bulduğu Parlayan Yıldızlar konserlerini, İş Sanat’ın YouTube kanalından izleyebilirsiniz. 

Dünyaya açılıyorlar 

Birincilik ödülünün sahibi olan Ada Yalın Yücel uluslararası yarışmalardaki başarısıyla dikkat çekiyor. Mannheim Müzik ve Gösteri Sanatları Üniversitesi’nde eğitimine devam eden Yücel, Pyotr İlyiç Çaykovski’den Johannes Brahms’ın sonatına uzanan geniş repertuvara sahip. Universal Stars Müzik Yarışması’nda iki farklı kategoride birincilik ödülü kazanan ve aynı yıl gerçekleştirilen 6. Uluslararası Slovenya Arp Yarışması’nda gümüş madalya alan arpist Lidya İpek Keskin bu yıl Meriç Soylu Ödülleri’nde ikinci oldu. Keskin, Félix Godefroid, William Croft ve John Parry’nin eserlerinden oluşan bir repertuvarla bu sezon İş Sanat dinleyicisiyle buluştu. 2020 yılında VII. Uluslararası Caspi Art Sanat Yarışması’nda C Kategorisi Birincilik Ödülü ve I. Doğan Cangal Ulusal Viyolonsel Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü alarak hem ulusal hem de uluslararası camiada başarılara imza atan çellist Ege Dikbıyık üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Fagot sanatçısı Ahmet Tümkaya ve trombon sanatçısı Tuna Çalışkan da mansiyon ödülleriyle gelecek vadeden gençler arasında yerlerini aldılar.  

Haberin Devamı

Wolfgang Amadeus Mozart’tan Lars-Erik Larsson’a uzanan zorlu eserleri yorumlayan Tümkaya fagotun zengin ve etkileyici tınılarıyla İş Sanat’taydı. Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart’ta eğitim gören Çalışkan ise bu sezon geniş repertuvarıyla trombonun farklı yönlerini sergiledi. 

YouTube’da dinleyin! 

Klasik müzikten caza, geleneksel Türk müziğinden modern eserlere kadar geniş bir yelpaze aralığına sahip Parlayan Yıldızlar konserlerinde sahne alan 20 genç müzisyenin performansları kaçıran müzikseverler için YouTube’da yayınlanıyor. Genç yeteneklerin sahne deneyimi kazanmalarına ve müzik kariyerlerinde önemli adımlar atmalarına olanak tanıyan bu konserlere İş Sanat’ın kanalı üzerinden ulaşabiliyor.