Kültür SanatSular seller gibi festival

Sular seller gibi festival

04.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sular seller gibi festival

Sular seller gibi festival





Sular seller gibi festival
H2000 Festivali’nin ağırtopu, doğal olarak 3 Temmuz’da sahne alacak olan Suede. Britpop tutkunlarının değişmeyen favorilerinden Suede’in gelişi, Türkiyeli sevenleri için en az Pulp’ınki kadar önemli. 1989’da kurulan Suede, 1992 yılında kendi adlarını taşıyan ilk albümleri
ile parlak bir çıkış yaptı. Grup, özellikle solistleri Brett Anderson’ın karizmatik sahne performansı ve melodik parçalarıyla dikkat çekiyor.
Suede’in hemen öncesinde sahne alacak Calexico ise, John Convertino ve Joey Burns tarafından kuruldu. Country ve western temalarını Latin ezgileriyle harmanlayan Calexico, folk müziğin en ilginç temsilcilerinden biri. Ayrıca sahnede çok ilginç doğaçlamalar yapabilirler, dikkat. Her ikisiyle ilgili bir o kadar ilginç söyleşi hemen yanda. Ona da dikkat!
Lamb, H2000 takipçilerine yabancı değil, iki yıl önce de festivale konuk olmuşlardı. Lou Rhodes ve Andy Barlow’dan oluşan ikili, elektronik müziğin alt türlerine saplanıp kalmaksızın özgün bir rota izlemeyi tercih ediyor. Lamb’in son albümü "What Sound?" Türkiye’de de yayınlandı.
Bir süre önce İstanbul’da konser veren Muse’u bu kadar kısa bir aradan sonra yeniden izlemek, ayrı bir hoşluk. 1999 yılında "Showbiz" ile çıkışlarını yapan Muse, vokal, gitar ve piyanoda Matt Bellamy, bas ve vokalde Chris Wolstenholme ile davulda Dominic Howard’dan oluşuyor. İkinci albümleri "Origin of Symmetry" ile çıkışlarının arkasını getiren Muse, rock’ın en sert uçlarından disko müziğine uzanan geniş bir yelpaze çiziyor. Bir önceki H2000’e katılan Apollo Four Forty’nin eski elemanları tarafından Türkiye’de temeli atılan Maximum Roach, dinleyenleri drum’n bass ve kardeş türlerle sarsacak. "Supergirl" adlı şarkılarıyla başarılı bir çıkış yapan Reamonn’ı da kaçırmamanzı tavsiye ederiz.
Son olarak değineceğimiz üç grup, birbirinden farklı tarzlara sahip olan Telepopmusik, Notwist ve Manchild. Manchild, sert dans müziği yapılabileceğini cümle âleme kanıtlamayı başardı. Atak yapan Fransız elektronik dans müziğinin son temsilcilerinden Telepopmusik, nu jazz, hip - hop ve elektro - pop arasında gidip geliyor. ‘Yükselen değerlerden’, Alman dörtlü Notwist ise, alternatif rock ile elektronik müziği yaylı ve nefesli sazlar gibi farklı unsurlar ekleyerek birleştiriyor. Notwist’in son albümü "Neon Gold", bizde de çıktı.
Festivalde ayrıca 3 bin kişilik Miller Dans Zone, dört gün boyunca 12.00 - 05.00 saatleri arasında açık kalacak. Alanda Olivier Lieb (LSG), Portishead’in resmi DJ’i Andy Smith, Jay Jay Johansson, Keith McDonnell, Barry Gilbey ve Gus Gus grubunun DJ’i President Bongo’nun aralarında bulunduğu 30 yerli ve yabancı DJ sahne alacak. Ayrıca H2000 Demo Sahnesi’nde 26 yeni grup yeteneklerini sergileyecek. Festivalin yerli isimlerini de hızlı bir şekilde sıralayalım: Teoman, Bülent Ortaçgil, Athena, Mor ve Ötesi, Nev, Vega, Replikas, Ceza, The Climb, Ece Dorsay, Fairuz Derinbulut, Metro ve Bora Uzer.
Bilet fiyatları, 29 Haziran’a kadar 22,5 milyon TL. olarak belirlendi.
Kapı satışı: 25 milyon TL.
4 günlük kombine bilet: 45 milyon TL.
Program hakkında ayrıntılı bilgi için: www.h2000musicfestival.com