Kültür Sanat‘Say Vakfı’nı kuruyoruz’

‘Say Vakfı’nı kuruyoruz’

24.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Piyanist Fazıl Say, “Say Vakfı”nı kuracağını duyurdu. Say, 10 Mayıs’ta kaybettiği babası Ahmet Say’ın eserlerine sahip çıkılmamasını gerekçe göstererek vakıf için harekete geçtiğini belirtti.

‘Say Vakfı’nı kuruyoruz’

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Sanatçı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dostlar, babamın dev ürününe sahip çıkacağız. On binlerce sayfa emek. Edebiyat ve müzik eserleri. Tek bir soru kalıyor... Hakkı bu mudur? Dünyanın her yerinde çalınan, dinlenen müzik eserlerinin kendi ülkesinde böyle karşılanması? Bu 102 eserin yarısından fazlası Türkiye’de bir kere bile çalınmadı. Yazık. Onun eserleri bir yana, benimkiler de Say ailesi eserleridir. Binlerce konser, 60’tan fazla albüm kaydı... Ve 102 opus... Benim şu ana kadarki 102 eserime ne kadar sahip çıktı kurumlar? Say Vakfı’nı kuracağız. Tüm Say eserlerine sahip çıkacağız.”

 

KEŞFETYENİ
İbrahim Tatlıses, Aleyna Dalveren'in düğününe katıldı! Altınlar havalarda uçuştu
İbrahim Tatlıses, Aleyna Dalveren'in düğününe katıldı! Altınlar havalarda uçuştu

Cadde | 17.04.2025 - 11:17

Sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren, geçtiğimiz akşam evlendi. Aşiret düğünü yapan ismin sosyal medya paylaşımları ağızları açık bıraktı. İbrahim Tatlıses ve Şafak Sezer de kilolarca altının yarıştığı düğüne katıldı.

Yazarlar