Kültür SanatOda Müziği topluluğu 'Ludus Ensemble' CRR Konser Salonu'nda

Oda Müziği topluluğu 'Ludus Ensemble' CRR Konser Salonu'nda

14.04.2021 - 15:25 | Son Güncellenme:

Schubert’in en son oda müziği eseri, yaylı çalgılar için tek beşlisi 1828’de, ölümünden birkaç ay önce yazılmıştır. Ancak 1850’de bulunarak seslendirilen eser, melodi zenginliği, formu, anlatımındaki ruhsal güçlülük, orkestra sesini veren tını dengesi ve olgunluğuyla Viyana ekolünün en seçkin örneklerinden biridir.

Oda Müziği topluluğu Ludus Ensemble CRR Konser Salonunda

Ludus Ensemble, kurulduğu 2013 yılından itibaren Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen konser salonlarında konserler vermiş, beğeni toplayan, genç bir oda müziği topluluğudur. Bünyesinde tüm yaylı ve nefesli enstrümanlar ve piyanoyu barındıran topluluk, oda müziği repertuarının tüm eserlerini seslendirebilme esnekliğindeki yapısıyla bir “chamber ensemble” olarak dikkat çeker.

Laeiszhalle (Hamburg, Almanya), Brucknerhaus (Linz, Avusturya), Mozarteum Solitär Saal (Salzburg, Avusturya), Kadıköy Süreyya Operası, Caddebostan Kültür Merkezi, Akbank Sanat, Avusturya Kültür Ofisi, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Kunsthalle Hamburg, Ernst Barlachhaus- Hamburg başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki pek çok önemli merkezde verdiği konserleriyle övgü toplamış; gelecek konser ve projeleri ile heyecan uyandırmakta.

Ludus Ensemble, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş, çekirdeği olan Piyano Trio olarak 2014-2016 yılları arasında Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da, Türk Eğitim Vakfı Güsel Bilal Yurtdışı Eğitim Bursu’nun desteğiyle Prof.Niklas Schmidt ile Oda Müziği Master Eğitimlerini tamamlamıştır. Yurtdışında bulundukları bu süre zarfında alanlarının en yetkin isimleriyle çalışmalarını sürdürmüş olan Ludus Ensemble, halen Türkiye’de Oda Müziği Master derecesine sahip tek topluluktur.

Ludus Ensemble’ın üyeleri, 2000li yıllarda İstanbul’da yaşayan genç klasik müzik yorumcuları olarak, ülkeler ve kültürler arası sınırların şeffaflaştığı, geçmiş ve günümüz sanatının birbirini zenginleştirdiği düşüncesini çıkış noktası edindiler.

Haberin Devamı

Dünya’nın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlamak, Ludus Ensemble’ın üyelerine, zamanın ve mekanın sürekli değiştiği bir oyuna dahil olmak hissini verdiğinden, oluşumlarına isim olarak Latince ‘oyun’ anlamına gelen ‘ludus’u seçtiler.

Renkli konser programları hazırlamak ve yeni konseptler geliştirmek amacıyla 2013 yılında bir araya geldiklerinde, Piyano Trio (piyano-keman-viyolonsel) ve kornodan oluşan yapıları, yıllar içerisinde diğer enstrümanlarla zenginleşti. Ludus Ensemble bugün ülkenin önde gelen enstrümancılarının buluşma noktası haline gelmiş olan bir platform niteliği taşımakta.

Ludus Ensemble

Yayın tarihi: 16 Nisan 2021 – 20.00

Haberin Devamı

CRR Konser Salonu Youtube hesabı

anu Selin Aşan, keman
Eylül Umay Taş, keman
Göknil Özkök Sezener, viyola
Gözde Yaşar, viyolonsel
Konuk Sanatçı: Mehmet Gökhan Bağcı, viyolonsel

Program
Franz Schubert, Viyolonsel ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü için Beşli, Do Majör Op. 163 (D.956)

Allegro ma non troppo
Adagio
Scherzo (Presto) – Trio (Andante sostenuto)
Allegretto