24.02.2020 - 15:09 | Son Güncellenme:
‘Yanlış Da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir’ başlığıyla ilk andan dikkat çeken kitap, içinde barındırdığı bilgilerle Hypatia hakkında bir farkındalık yaratıyor.
Hypatia, cinsiyetinden ötürü yaşadığı dönem yadsınmaya çalışılmış, hakkında pek de fazla bilgiye erişemediğimiz son derece kıymetli bir bilim insanı… Bu haliyle kitap, sistemin vaktiyle ondan esirgediği kimliğini ve fikirlerini görünür kılma imkanı sağlamış. Yalın bir dille yorumlanan eserin gördüğü yoğun ilgi oldukça umut verici.
Düşünmeyi ve şüphe etmeyi hayatının vazgeçilmezi haline getiren Hypatia’nın bilim insanı kimliğini, kadınlığının gölgesinde görmekte ısrar eden öğrencisine verdiği cevap, dönemin şartları düşünüldüğünde Hypatia’nın cesaretini öyle güzel özetlemiş ki! “Senin asıl sevdiğin bu Orestes. Güzelliği güzellik olduğu için sevmiyorsun,” diyerek uzattığı adet beziyle, reformik yaklaşımını ortaya koymaktan çekinmeyen bir bilim insanının, bir kadının hikayesi bu...
Eser, bilimsel bir çalışma olmanın yanı sıra kadın kimliğinin geçtiği süreçleri ve bir kadının kendini ortaya koyarak neleri başarabileceğini gözler önüne seriyor. Bu haliyle tarihsel bir kıyaslama imkanı sunarken, başta kadınlar olmak üzere, gizlenmiş bilgileri öğrenmeye susamış tüm insanların başucunda bulunmayı hak ediyor.
Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 96