Kültür SanatBeyoğlu’nun kültür sanata çıkan caddesi

Beyoğlu’nun kültür sanata çıkan caddesi

06.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

.

Beyoğlu’nun kültür sanata çıkan caddesi

“Atıklar Diyarı” 

Haberin Devamı

Melike Bayık’ın küratörlüğünde Bilsart’ta açılan “Atıklar Diyarı” sergisi Pınar Akkurt’un eserleriyle sanatseverleri son yılların en popüler kavramı sürdürülebilirik üzerine düşünmeye davet ediyor. Sergi; insanlığın geçmişten bugüne kişisel ve toplumsal gelişmeyi, ilerlemeyi hedeflediği, zaman içinde sanayi ve teknolojinin insan yararı odaklı büyümesiyle tüket-at çöpe dönüştür gibi yaklaşımın da gün yüzüne çıktığının altını çiziyor. İnsanın doğa ile kurduğu karmaşık ve çatışmalı ilişkiyi derinlemesine ele alarak, sürdürülemez tüketim alışkanlıklarını ve ekolojik yıkımın etkilerini eleştirel bir bakış açısıyla bir araya getiren sergi 12 Ekim’e kadar görülebilecek.  

“Frida Kahlo’nun Günlükleri”  

Beyoğlu’nda görebileceğiniz bir diğer sergi de Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan “Frida Kahlo’nun Günlükleri” sergisi. Frida Kahlo’nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan sergi Grand Pera’da açıldı. 28 Ekim’e kadar görülebilecek sergi, Frida’nın sanatına ve tutkusuna ışık tutuyor.  

Haberin Devamı

“Solo Botter: Komet” 

Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun üstlendiği “Solo Botter: Komet” sergisi, 2022 yılında hayatını kaybeden sanatçının 1960’lı yılların sonundan başlayarak erken dönem örneklerinden ‘alto modern’ adını verdiği beyaz fonlu kavramsal minimalist resimlerine uzanan özel bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor. İBB Kültür ve İBB Miras ev sahipliğinde düzenlenen ve 18 Eylül’de kapılarını açan “Solo Botter: Komet” sergisi 12 Ocak 2025 tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında Casa Botter’de görülebilir. 

“Tasarımcının Notu”  

Salt Beyoğlu, “Tasarımcının Notu” sergisiyle Türkiye’de grafik tasarımın gelişimini kitap ve kültür yayıncılığı üzerinden ele alıyor. 11 Eylül’de kapılarını açan sergi, 20. yüzyılın son çeyreğinde Türkiye’de grafik tasarım alanında yaşanan hızlı değişimi kitap üzerinden ele alıyor. Kültür yayıncılığının yükselişe geçip grafik tasarımcının bir aktör olarak öne çıktığı dönemi odağına alan sergi, 2 Şubat 2025’e kadar görülebilir. 

“Bay Sinema-Türker İnanoğlu” 

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi üzerinde görebileceğiniz bir diğer sergi de Türk sinemasına yön veren isimlerden yönetmen, yapımcı ve senarist Türker İnanoğlu anısına hazırlanan “Bay Sinema-Türker İnanoğlu”. İstanbul Sinema Müzesi’nde açılan sergi Yeşilçam’ın dönüşüm hikâyesini kronolojik ve biyografik bir dille aktarıyor. Türker İnanoğlu’nun kişisel eşyaları, Yeşilçam’ın sembol isimlerinin balmumu heykelleri ve kamera arkası fotoğraflarının görülebileceği sergi 29 Aralık’a dek ziyaret edilebilir.