Kültür SanatAyvalık’ta müzik şöleni

Ayvalık’ta müzik şöleni

24.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl 10. kez düzenlenen Ayvalık AIMA Müzik Festivali, 21 Eylül’e kadar müzikseverleri zengin bir programla buluşturuyor

Ayvalık’ta müzik şöleni

1998 yılında Prof. Filiz Ali öncülüğünde kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), geride kalan çeyrek asırda düzenlediği 100’den fazla ustalık sınıfıyla bini aşkın gencin usta müzisyenlerden eğitim almasına ve sanatlarında bir üst seviyeye yükselmelerine destek oldu. Bu yıl 10.su düzenlenen Ayvalık AIMA Müzik Festivali, geçmişte öğrenci ya da eğitimci olarak AIMA ustalık sınıflarına katılmış ve kariyerine başarıyla devam eden müzisyenlerin ağırlıkta olduğu bir programı 21 Eylül’e kadar müzikseverlerle buluşturuyor. Bu sene Mendelssohn-Bartholdy yarışmasında birincilik kazanan Viatores Quartet Ayvalık’ta ilk kez konser verecek. Kariyerini Almanya’da sürdüren İngiliz Louisa Staples (1. keman), Alman Johannes Brzoska (2. keman), Hong Konglu Gordon K. H. Lau (viyola) ve Türk Umut Sağlam (viyolonsel) olmak üzere dört genç ve başarılı müzisyenden oluşan grup; Haydn, Schubert ve Dvorak yapıtlarından oluşan dopdolu bir program sunacak. Hem solist hem oda müzisyeni olarak seçkin bir kariyere sahip olan başarılı müzisyenler Birsen Ulucan (piyano), Özcan Ulucan (keman) ve Ozan Evrim Tunca’dan (viyolonsel) oluşan Ulucan Trio da Berg, Manav ve Schubert eserleri seslendirecek.

Haberin Devamı

Ayvalık’ta müzik şöleni

Yarının Kadın Yıldızları

2021’de İKSV’nin “Yarının Kadın Yıldızları” projesinde yer almaya hak kazanan üç genç kadın müzisyen; Lal Karaalioğlu (piyano), Elfida Su Turan (keman) ve Beliz Güney (viyolonsel) tarafından kurulan Trio Hera; Haydn, Rahmaninov, Şostakoviç ve Say yapıtlarıyla dinleyici karşısına çıkacak. Müzik eğitimini ve kariyerini Almanya’da sürdüren Alpay Jan İnkılap (keman), Arda Aykut (viyola), İdil Bursa (viyolonsel) ve Tuna Bilgin’den (piyano) oluşan Artualid Quartet, Brahms ve Mahler’den yapıtlar seslendirecek. Türkiye’de kendi kuşağının en önde gelen konser piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Rüya Taner ve gazeteci, yazar, televizyoncu ve müzisyen kimlikleriyle tanınan saksafon sanatçısı Kürşat Başar, “Yerelden Evrensele” başlıklı projelerini dinleyicilerle buluşturacak. Kapanış konseri İstanbul Orchestra Sion Piyano Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen yetenekli piyanist Kisuk Kwon ile olacak. Festival kapsamında ayrıca temmuz-eylül ayları arasında AIMA flüt, klarnet, keman, piyano ve viyolonsel ustalık sınıfı final konserleri de gerçekleşecek. Masterclass final konserleri ücretsiz ve halka açık olacak. Konserlerle ilgili ayrıntılı bilgiye ve biletlere, Mobilet’in internet sitesinden erişilebiliyor.