Kültür SanatAltın Aslan, Almodóvar’a

Altın Aslan, Almodóvar’a

09.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

81. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’ı Pedro Almodóvar, “The Room Next Door”la kazandı. Murat Fıratoğlu’nun yazıp yönettiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” ise Orizzonti bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü aldı

Altın Aslan, Almodóvar’a

Prömiyerini yapıp da 17 dakika ayakta alkışlanınca, büyük ödülün yeni sahibinin olacağının sinyallerini vermişti Pedro Almodóvar’ın “The Room Next Door”u. Başrollerini Oscarlı oyuncular Julianne Moore ve Tilda Swinton’ın paylaştıkları yapım, kariyerlerinin başlarında aynı dergide çalışan ve bir zamanlar arkadaş olan iki kadının yıllar sonra yeniden bir araya gelmesini anlatıyordu. Tahminler gerçekleşti ve film Altın Aslan’ı kazandı. Pedro Almodóvar’ın ilk İngilizce uzun metrajlı filmiyle üç büyük film festivalinden (Cannes, Venedik ve Berlin) birinde ilk kez en iyi film ödülünü kazanmış oldu. Brady Corbet’nin II. Dünya Savaşı sonrası dört saatlik destansı filmi “The Brutalist” de festivalde öne çıkan yapımlardandı ve En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi oldu. Oyunculuk kökenli Corbet, “The Childhood of a Leader” ile yine Venedik’te ödüllendirilmişti dokuz sene önce.

Haberin Devamı

Nicole Kidman, Isabelle Huppert’in başkanlık yaptığı jüri tarafından “Babygirl” filmiyle En İyi Kadın Oyuncu seçildi ama annesinin vefat haberini alınca törene katılamadı. “Babygirl”ün yönetmeni Halina Reijn, ödülü Kidman adına kabul etti ve aktrisin “Kalbim kırık” dediği mesajını okudu. En İyi Erkek Oyncu Ödülü “The Quiet Son”daki performansıyla Vincent Lindon’a, En İyi Senaryo Ödülü de “I’m Still Here” ile Murilo Hauser ve Heitor Lorega’ya gitti. 2019’de Altın Aslan kazanan “Joker”in devam filmi “Joker: Folie à Deux” ve Pablo Larrain’in Anjelina Jolie ve Haluk Bilginer’li “Maria”sı festivalden ödülsüz döndü.