Kültür Sanat100. yıla yaraşır konser

100. yıla yaraşır konser

30.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası’nın 100. Yılı Gala Konseri’nde Plácido Domingo, Murat Karahan ve Elena Stikhina unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Efsane isim Domingo geceye damgasını vurdu.

100. yıla yaraşır konser

EFNAN ATMACA- İstanbul’dan Plácido Domingo geçti. Türkiye İş Bankası’nın 100. Yıl Gala Konseri muhteşem bir müzik şölenine ev sahipliği yaptı. Volkswagen Arena’da gerçekleşen konserde Plácido Domingo, Murat Karahan ve Elena Stikhina aynı sahneyi paylaştı. Sahnedeki üç dev isme orkestra şefi Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Haberin Devamı

BİFO’nun Verdi’nin “La Forza del Destino” operasından “Sinfonia”yla yaptığı açılışın ardından nefesler tutuldu, alkışlar yükseldi. Sahneye Plácido Domingo geldi. Onun sesinin İstanbul semalarında yükselmesi tarihi anlardan biriydi. Domingo olanca zarafetiyle sahneyi sırayla genç meslektaşlarına bıraktı.

Domingo ile Karahan, Karahan ile Stikhina, Domingo ile Stikhina düetleri geceye damga vurdu.  Üç dev ismi birlikte “Baba” film serisinin tema şarkısı “Parla Più Piano”da dinlemek konserin en keyifli anlarından biriydi. Karahan’ın Atatürk’ün en sevdiği arya “E lucevan le stelle” seslendirmesi gecenin anlam ve önemine çok yakıştı. Büyük alkışlardan birini yine Karahan’ın sesinden dinlenen Zerrin Özer’den tanınan “Kıyamam” aldı. BİFO’nun Offenbach’ın “Barcoralle” icrası ise yine konserin altı çizilmesi gereken anları arasındaydı. Domingo’yu izlemek, dinlemek, seslendirdiği her notanın kalbinden kopup geldiğini gözlerinden okumak müzikseverlerin hafızalarından asla çıkmayacak. Domingo ile Stikhina düeti ve o düete eşlik eden valsleri hem göze hem kulağa hitap ederken yaratılan müzikal büyüyü tamamladı. Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye İş Bankası, 100’üncü yılını misyonuna yaraşır bir şekilde kutlarken sanatseverlere unutulmayacak bir gece sundu. Son bir not: Konsere geç kalanların sessiz olmaması, yerlerini ararken dinleyicileri rahatsız etmesi bu özel geceye yakışmadı.