KobiE-ticarete yapay zekalı asistan

E-ticarete yapay zekalı asistan

17.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İki genç girişimcinin yazılımını yaptığı VerbiAI, arama motoru sürecini optimize ederek e-ticaret firmalarının görünürlüğünü artırıyor. Yapay zeka temelli uygulamayla kullanıcının teknik bilgi sahibi olmasına gerek kalmıyor.

E-ticarete yapay zekalı asistan

EBRU SUNGUR - E-ticaretin, genel ticaret içindeki payı beşte biri aşarken rekabetin şekli de değişiyor. “Küresel vitrin” internette görünürlük, yeni rekabetin ilk şartı. Yazılımcı ekipler ya da bu alanda faaliyet gösteren şirketlerle çalışan ‘büyükler’ için bu görünürlüğü sağlamak çok zor değil. Bu imkanları olmayan KOBİ’ler için ise yapay zeka destekli uygulamalar var.

Haberin Devamı

Salih Özkan ve Ozan Yılmaz’ın kurucusu olduğu startup Codeimo, yapay zeka destekli mobil ve web uygulamaları, e-ticaret platformları için eklentiler ve yazılım çözümleri geliştiriyor. İki genç girişimci, “Amacımız, işletmelerin dijital süreçlerini daha verimli hale getirmek ve teknolojiyi en etkili şekilde kullanmalarına yardımcı olmak. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz ürünler, kullanıcı dostu ve yenilikçi yapısıyla dikkat çekiyor” diyor.

Kullanıcı dostu

Codeimo’nun ürünlerinden biri olan “VerbiAI”, arama motoru optimizasyonu (SEO) sürecini tamamen yapay zeka ile otomatikleştiren bir yazılım olarak öne çıkıyor. VerbiAI, küçük ve orta ölçekli işletmelerin web sitelerini analiz ederek onlara en uygun SEO stratejilerini sunuyor ve içeriklerini arama motorlarında daha görünür hale getirmelerine yardımcı oluyor. Kolay kullanımı ve güçlü yapay zeka algoritmaları sayesinde, VerbiAI minimum çabayla maksimum sonuç almayı hedefleyen işletmeler için çözüm sunuyor. Salih Özkan ve Ozan Yılmaz, VerbiAI ile ilgili şu bilgileri veriyor:

Haberin Devamı

“VerbiAI’ı rakiplerinden ayıran en önemli özellik, tamamen yapay zeka destekli bir arama motoru optimizasyonu süreci sunması. Diğer SEO araçlarının aksine, VerbiAI kullanıcıların minimum eforla maksimum verim almasını sağlıyor. Kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü yapay zeka algoritmaları sayesinde teknik bilgiye ihtiyaç duymadan SEO stratejileri oluşturabiliyor ve içeriklerini arama motorlarında daha görünür hale getirmek üzere optimize edebiliyorlar. Ayrıca, VerbiAI’ın düzenli olarak güncellenen algoritmaları, sürekli değişen SEO trendlerine hızla uyum sağlıyor.”

Satış sonrası destek de verdiklerini belirten genç girişimciler, “Kullanıcılarımızın yazılımı en etkin şekilde kullanmalarına yönelik rehberlik, eğitim ve teknik destek sağlıyoruz” diyor.

E-ticarete yapay zekalı asistan

Codeimo yatırım turuna çıkacak

Salih Özkan ve Ozan Yılmaz, Codeimo için yakın gelecekte yatırım turuna çıkmayı planlıyor. Anlatıyorlar:

“İstanbul Ticaret Odası’nın Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’ne (BTM) bağlı kuluçka programına kabul edildik. Burada da yatırımcılar ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Amacımız, VerbiAI’ı global pazarda daha güçlü bir şekilde konumlandırmak ve yeni projeler için kaynak yaratmak. Yatırımcılara yapacağımız sunumda, Codeimo’nun yapay zeka destekli teknolojiler geliştirme konusundaki yetkinliğini ve küçük bir ekiple büyük işler başarma kapasitemizi vurgulamayı planlıyoruz. VerbiAI’ın kullanıcılara sunduğu değer, teknolojimizin sürekli gelişen yapısı ve sağladığımız kullanıcı memnuniyetinin yatırımcılar için cazip bir fırsat olacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Gelecek beş yıl içinde, VerbiAI’ın global ölçekte SEO optimizasyonu çözümleri arasında ilk tercih edilen araçlardan biri olmasını hedeflediklerini belirten genç girişimciler, “Codeimo olarak, yapay zeka destekli farklı projeler ve uygulamalar geliştirerek teknoloji dünyasında lider bir konumda yer almak istiyoruz. Güçlü ve global SaaS (Software as a Service) projeleriyle adı bilinen bir teknoloji şirketine dönüşmeyi hedefliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Teknopark avantajı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) bünyesindeki teknoparka kabul edildiklerini belirten Salih Özkan ve Ozan Yılmaz şunları söylüyor:

“Bu, VerbiAI’ı daha da ileri taşımamız için büyük bir fırsat. Öncelikli planlarımız arasında, VerbiAI’ın yapay zeka altyapısını daha da güçlendirmek ve yazılımımızı uluslararası pazarda rekabet edebilecek bir düzeye getirmek bulunuyor. Ayrıca, Codeimo olarak yalnızca arama motoru optimizasyonu çözümleri değil, yapay zeka destekli mobil ve web uygulamaları geliştirerek ürün yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz. Bu sayede, daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi planlıyoruz.”

Yazarlar