İftar sofralarına tariflerRamazan ayında mutfaklarda tatlı bir telaş vardır. Herkesin aklında, “iftarda ne yesek?” sorusu... Anadolu’nun farklı bölgelerinden derlediğimiz tarifler sofranıza renk katacak.
YUVALAMA TARİFİ: Yuvalama nasıl yapılır, malzemeler neler?Gaziantep mutfağının enfes yemeklerinden olan yuvalama, minik köftelerden oluşuyor. Lezzet severlerin yuvalama yemeği malzemeleri ve yapılışına dair arayışı sürüyor. İşte, yuvalama tarifi...
Atatürk'ü gören Klara Devai'den Türkiye'yi öğrendi! Şimdi Türk yemeklerini Macaristan'da tanıtıyorTürkiye ile Macaristan arasındaki yakın ilişkiler binlerce yıllık ortak tarihin eseri. Orta Asya'dan Avrupa coğrafyasına kadar uzanan bu birliktelik, hayatın farklı alanlarında yansımalara sahip. Gastronomi de bunlar arasında yer alıyor. Özellikle Osmanlıların Macaristan'a götürdükleri lezzetler, günümüzde Macar mutfağının önemli unsurları. Türkiye'ye karşı merakı, Atatürk'ü gören hayattaki son isimlerden Klara Devai ile başlayan Agnes Toth, Türk-Macar kültürel ilişkilerinin gastronomi kısmında önemli çalışmalara imza atıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün "şekerim parlak" diye seslendiği ve şu anda 91 yaşında olan Adana doğumlu Macar Klara Devai'den, Türkiye hakkında çok şey öğrenen Agnes Toth ile gastronomi ve tarih üzerine konuştuk.
Yuvalama tarifi: Yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama çorbası malzemeleri...Yuvalama yemeği MasterChef Türkiye'nin eleme oyunu için yarışmacılardan istenen tabak oldu. Finalisti belirleyecek yuvalama yemeği ise kullanıcılar ve diziseverler tarafından araştırılmaya başladı. İşte, yuvalama yemeği tarifi...