Yutma Güçlüğü

Yutma Güçlüğü

Son dakika Yutma güçlüğü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yutma güçlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yutma güçlüğü haber sayfamızda...

Yutma Güçlüğü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 255 yutma güçlüğü haberi bulunmuştur.
Su içerken bile zorlanıyordu, tedaviyle 10 yıl sonra sağlığına kavuştu
Su içerken bile zorlanıyordu, tedaviyle 10 yıl sonra sağlığına kavuştuNadir görülen ve yutma güçlüğü olarak bilinen 'akalazya' hastalığı nedeniyle 10 yıldır yeme ve içme sorunu yaşayan hasta, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi edildi.
23.08.2024Gündem
ALS tedavisindeki yeni gelişmeler hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyor
ALS tedavisindeki yeni gelişmeler hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyorBeyin ve omurilikte yer alan kasları kontrol eden motor sinir hücrelerinin, geri dönüşümsüz kaybına yol açan ilerleyici bir hastalık olan ALS’nin (Amyotrofik Lateral Skleroz) tedavisindeki son gelişmeler, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak adına umut verici.
9.08.2024Ege
Karnındaki bovling topu değil, dev fıtıkmış! 'Tomografi çektirdiğinde öğrenenler var'
Karnındaki bovling topu değil, dev fıtıkmış! 'Tomografi çektirdiğinde öğrenenler var'Geçirdiği ameliyatın ardından karnı hızla büyümeye başlamıştı. Yapılan tetkikler sonucunda 'klinik olarak acil bir durumu olmadığı' söylense de bir süre sonra durum çığrından çıktı. Çok az kişi tarafından bilinen, hatta bazılarının tomografi çektirdiğinde haberdar olduğu bu hastalık neydi? Doç. Dr. Tevfik Kıvılcım Uprak açıkladı.
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı'
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı'Nefes alamıyor, hatta yutkunamıyordu. Aylarca süren öksürük nöbetlerinin sonunda ağzından kan geldi ve soluğu doktorda aldı. İlk yapılan testlerde her şey oldukça normaldi, ta ki tomografi çekilene kadar... Öksürük sayesinde kansere yakalandığını öğrenen kadının başına gelenler aslında herkes için alarm niteliğinde.
Türkiye’de 40 bin kişiye bu tanı konuyor! En tipik belirtisi ise ‘inatçı öksürük’
Türkiye’de 40 bin kişiye bu tanı konuyor! En tipik belirtisi ise ‘inatçı öksürük’Özellikle iki haftadan uzun süren ve nedeni bilinmeyen inatçı öksürüğün akciğer kanserinin belirtisi olabildiğini söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, akciğer kanserinin 10 önemli belirtisini açıkladı.
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyorİnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023Aile
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir'
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir'Havaların soğuması ile birlikte birçok kişi de çeşitli hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Uzmanlar, böyle bir ortamda basit gibi görünen bazı belirtilerin birçok hastalığın habercisi olabileceğine dikkat çekiyor. Bunlardan biri de boğaz ağrısı.
26.10.2023Genel Sağlık
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyor
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyorSonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
24.10.2023Genel Sağlık
Ölüm riskini yüzde 45 azalttı
Ölüm riskini yüzde 45 azalttıTedavi edici ‘Tedopi’ adlı akciğer kanseri aşısının denemelerde hastalarda ölüm riskini yüzde 41 azalttığı tespit edildi.
13.09.2023Dünya
Ünlü oyuncuyu yıkan ölüm! 'Hayatımın aşkı' dediği sevgilisini kaybetti
Ünlü oyuncuyu yıkan ölüm! 'Hayatımın aşkı' dediği sevgilisini kaybettiSon olarak 'Kayıp Şehir' adlı yapımda yer alan ABD'li aktris Sandra Bullock'un, yaklaşık sekiz yıldır aşk yaşadığı fotoğrafçı sevgilisi Bryan Randall hayatını kaybetti. Aktrisin 'hayatımın aşkı' olarak bahsettiği Randall'ın, yıllardır herkesten sakladığı bir hastalık yüzünden yaşama veda ettiği ortaya çıktı.
9.08.2023Cadde
10 yıllık yutma çilesi sona erdi
10 yıllık yutma çilesi sona erdiOn yıldır “akalazya” hastalığı nedeniyle yutma güçlüğü yaşayan 62 yaşındaki Pembe Rüzgar, POEM yöntemiyle sağlığına kavuştu.
14.05.2023Gündem
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk'
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk'İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, uyarılar da geldi.
12.03.2023Haberler
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk'
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk'İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, uyarılar da geldi.
12.03.2023Gündem
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022Haberler
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022Gündem
Tedavi olmazsa bulaşı sürüyor
Tedavi olmazsa bulaşı sürüyorFransa, İngiltere, Kuzey İrlanda ve Galler’de 15 çocuk Strep A bakterisi nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka sayısının artması endişeleri de her geçen gün körüklüyor.
13.12.2022Gündem
Kuduz nasıl bulaşır, belirtileri neler? Kuduz virüsü aşısı ne zaman yapılmalı, kediden geçer mi?
Kuduz nasıl bulaşır, belirtileri neler? Kuduz virüsü aşısı ne zaman yapılmalı, kediden geçer mi?Hayvanlardan insanlara bulaşan kuduz, enfekte canlının salyasından, ısırmasından geçebilen tehlikeli bir virüstür. Hastalığa karşı aşı uygulaması olsa da zamanında yapılmayan aşı kuduz hastalığında etkili olmuyor. Tanısı zor konulabilen hastalık için temas olduğu ilk anda aşılama yapılmalı. Peki, kuduz tedavisi var mı, belirtileri neler?
10.11.2022Bilgi Rehberi
KUDUZ BELİRTİLERİ neler? Kuduz aşısı ne zaman yapılmalı, tedavisi var mı? Kuduz hastalığı hakkında
KUDUZ BELİRTİLERİ neler? Kuduz aşısı ne zaman yapılmalı, tedavisi var mı? Kuduz hastalığı hakkındaHayvanlarda ve bulaşan insanlarda ölümcül olabilen hastalıklardan kuduz, zoonoz (insanlara hayvanlardan geçen) hastalık türlerindendir. Memli hayvanlar başta olmak üzere neredeyse hayvan türlerinin hepsinde görülür. Sıklıkla kuduz virüsünün olduğu hayvanın ısırmasıyla bulaşır. Peki, kuduz belirtileri neler, tedavisi nasıl olur?
3.11.2022Bilgi Rehberi
Her yeni gün aHÜS ve PNH hastalarının yaşamını iyileştirmek için çalışıyoruz
Her yeni gün aHÜS ve PNH hastalarının yaşamını iyileştirmek için çalışıyoruzNadir hastalıklar alanında 30 yıldan bu yana hastaları önceliğine alan global biyoteknoloji şirketi Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye Medikal Direktörü Uzm. Dr. Banu Kılıç Taşköprü, aHÜS ve PNH nadir hastalıklarının farkındalık haftasına özel görüşlerini paylaştı.
3.10.2022Advertorial
Uzmanı uyardı: Sıcakların artması akrep sokma riskini de beraberinde getiriyor
Uzmanı uyardı: Sıcakların artması akrep sokma riskini de beraberinde getiriyorYaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte ülke genelinde akrep sokması vakalarında artış görüldüğünü söyleyen Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Çelikmen, özellikle kalbi etkileyen durumlar açısından bazı akrep türlerinin sokmalarının yaşamı tehdit edebileceğine işaret etti.
1.08.2022Sağlık
Dondurma tüketirken 7 kurala dikkat! İki toptan fazlası zarar
Dondurma tüketirken 7 kurala dikkat! İki toptan fazlası zararLimonlu, çilekli, kavunlu, çikolatalı ve daha niceleri… Tüm mevsim tüketilebilen dondurma, özellikle yaz aylarında 7’den 70’e hemen herkesin vazgeçilmezi olan bir tatlıya dönüşüyor. "İki top dondurmanın da yaklaşık 14 gram şeker içerdiği düşünüldüğünde bu sınırı aşmamanız çok önemli" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilay Öngen dondurmanın faydalarını ve tüketirken dikkat etmemiz gereken noktaları anlattı.
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyorNöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin tüm ölümlerin nedenleri arasında 3. sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşlanan nüfus ve değişen demografik veriyle birlikte, yılda 50 binin üzerinde, 100 bine yakın inme vakası bekleniyor” dedi. Gencer, yüzde ani kayma, aynı taraf kol ya da bacakta güçsüzlük, konuşma veya konuşulanı anlam sorunlarına yol açabildiğini belirterek, tedavide ilk 4 saatin büyük önemli olduğunu vurguladı.
23.07.2022Sağlık
Uzun Süredir Geçmeyen Devamlı Boğaz Ağrısı Neden Olur?
Uzun Süredir Geçmeyen Devamlı Boğaz Ağrısı Neden Olur?Kış aylarında soğuk algınlığı ve enfeksiyon rahatsızlıkları nedeniyle ortaya çıkan boğaz ağrısı uzun süre devam ettiğinde birçok rahatsızlığın belirtisi olarak görülmektedir. Başlangıçta soğuk algınlığı ile ortaya çıkan boğaz ağrılarında başka hastalıkların belirtisi olması uzun süre yaşanmasına kaynaklanmaktadır. Uzun süredir geçmeyen devamlı boğaz ağrısı neden olur ve hangi hastalıkların belirtisi olarak görülür hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
6.07.2022Sağlık
Göğüste Ağrı Neden Olur, Nasıl Geçer? Göğsüm Ağrıyor Diyorsanız İşte Sebepleri
Göğüste Ağrı Neden Olur, Nasıl Geçer? Göğsüm Ağrıyor Diyorsanız İşte Sebepleri Göğüs ağrısı, olası bir kalp krizinin belirtisi olabileceği gibi farklı bir durumun ya da problemin göstergesi de olabilir. Bununla beraber göğüs ağrısı şikayeti varlığında öncelikli olarak mutlaka kalp problemleri ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer sebepleri arasında kas gerginliği, reflü, hazımsızlık, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma ve akciğer sorunları sayılabilir. Peki, göğüste ağrı neden olur ve nasıl geçer? Göğsüm ağrıyor diyorsanız işte sebeplerini tüm detaylarıyla derledik.
6.07.2022Sağlık
Huntington Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Huntington Tedavisi Nasıl Yapılır?
Huntington Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Huntington Tedavisi Nasıl Yapılır?Günümüzde anlamı bilinmeyen birçok kelime olduğunu söylemek mümkündür. Bu kelimeler içerisinde özellikle de ne anlama geldiği bilinmeyen birçok hastalık olduğu bilinmektedir. Huntington hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Huntington tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
5.07.2022Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yutma Güçlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.