Akalazya

Akalazya

Son dakika akalazya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan akalazya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan akalazya haber sayfamızda...

Akalazya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 15 akalazya haberi bulunmuştur.
Bir günde 63 kez ölümden döndü! Yıllarca ayakta yedi: 'Reflüyle karıştırılıyor, 4 kat arttı'
Bir günde 63 kez ölümden döndü! Yıllarca ayakta yedi: 'Reflüyle karıştırılıyor, 4 kat arttı'Bir sabah uyandığında yemek yerken zorlandığını ve yutkunamadığını fark etti. Başlarda bunun geçici bir durum olduğuna inansa da yaşadığı bu durum adını 5 yılda öğrenebildiği bir hastalığa dönüştü. Gitmediği doktor, girmediği test kalmadı. Onlarca kilo kaybetti, insan içine çıkamaz oldu. Doktorlar reflü teşhisi koysa da hastalığı bambaşka çıktı.
Yıllardır yemek yiyemiyor, su içemiyordu! İyileştiği gibi Adana kebabı ve tantuni istedi
Yıllardır yemek yiyemiyor, su içemiyordu! İyileştiği gibi Adana kebabı ve tantuni istediMersin’de yaşayan ve ileri derece kalp yetmezliği hastası olan Kenan Duranoğlu’na, yemek yiyememe şikayetiyle başvurduğu hastanede nadir görülen hastalığa yakalandığını öğrendi. Tedavi için İzmir’e gelen Duranoğlu, Per Oral Endeskopik Miyotomi yöntemiyle sağlığına kavuştu.
11.11.2024Gündem
Su içerken bile zorlanıyordu, tedaviyle 10 yıl sonra sağlığına kavuştu
Su içerken bile zorlanıyordu, tedaviyle 10 yıl sonra sağlığına kavuştuNadir görülen ve yutma güçlüğü olarak bilinen 'akalazya' hastalığı nedeniyle 10 yıldır yeme ve içme sorunu yaşayan hasta, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi edildi.
23.08.2024Gündem
10 yıllık yutma çilesi sona erdi
10 yıllık yutma çilesi sona erdiOn yıldır “akalazya” hastalığı nedeniyle yutma güçlüğü yaşayan 62 yaşındaki Pembe Rüzgar, POEM yöntemiyle sağlığına kavuştu.
14.05.2023Gündem
Bir lokma yemeğe hasret bırakan hastalık: Akalazya
Bir lokma yemeğe hasret bırakan hastalık: AkalazyaBesinleri yutmakta güçlük mü yaşıyorsunuz? Kimi zaman yediğiniz bir besinin yemek borusunda takılı kaldığından mı yakınıyorsunuz? Yemek sonrasında öksürük atakları başlıyor mu? Bir lokma yemek veya bir yudum su içmek ızdıraba mı dönüştü? Siz de bu sorunlardan yakınıyorsanız, nedeni, adını belki de ilk kez duyacağınız ‘Akalazya’ hastalığı olabilir! Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erkin Öztaş, “Akalazya hayattaki en temel ihtiyacı, hatta pek çok insanın en çok keyif aldığı bir durumu; yemek yemeyi ızdıraba dönüştürüyor. POEM tedavisiyle çok kısa süre içerisinde, ameliyatsız bir şekilde normal beslenmeye başlanabiliyor ve yaşam kalitesi belirgin şekilde artıyor” diyor.
13.02.2022Genel Sağlık
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyorDünyada her yıl yaklaşık 10 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konduğunu söyleyen uzmanlar, erken teşhisin hayat kurtardığını ve gelişen tedavi yöntemleri sayesinde iyileşme şansının yüksek olduğunu söylüyor.
3.02.2022Gündem
Yemek Borusu (Özafagus) Hastalıkları Nelerdir? Yemek Borusu İle İlgili Hastalıklar İçin Hangi Doktora Gidilmeli?
Yemek Borusu (Özafagus) Hastalıkları Nelerdir? Yemek Borusu İle İlgili Hastalıklar İçin Hangi Doktora Gidilmeli?Yemek borusu diğer bir adı ile özofagus, ağız ile mide arasında yer alan bir yapı olup basitçe anlatılırsa içi boş bir tüptür. Bu tüp sayesinde besinlerin ağızdan mideye geçişi sağlanmaktadır. Sizin için Yemek borusu (özafagus) hastalıkları nelerdir? Yemek borusu ile ilgili hastalıklar için hangi doktora gidilmeli konularını tüm detaylarıyla birlikte derledik.
30.03.2021Sağlık
Yutmakta zorluk çekiyorsanız dikkat! Kanser belirtisi olabilir
Yutmakta zorluk çekiyorsanız dikkat! Kanser belirtisi olabilirGastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, "Yutma bozukluğunu hafife almayın, yemek borusu, mide kanseri veya akciğer tümörünün belirtisi olabilir" açıklamasıyla konu hakkında bilgi verdi.
27.07.2020Sağlık
Akalazya hastalığı nedir?
Akalazya hastalığı nedir?Akalazya hastalığı, yemek borusundaki kasların anormal çalışmasına neden olan, sinir hücrelerinin tahribatı sonucu gelişen nedeni tam olarak bilinmeyen bir hastalıktır. Gastroenteroloji Uzmanı, Doç. Dr. Erdem Akbal,  alınan gıdaların mideye doğru itilmekte zorlandığına, mideye geçişinde bozulduğuna ve yemek borusunda birikmeye başladığına dikkat çekiyor.
Doğum kontrol hapını kusunca hamile kaldı
Doğum kontrol hapını kusunca hamile kaldıHer yediğini kusan akalazya hastası kadın, doğum kontrol hapını da kusunca hamile kaldı. Doktorların tüm uyarılarına rağmen hayati ameliyatı erteledi.
Her yemekten sonra kusuyordu
Her yemekten sonra kusuyorduLouise Rogers, akalazya yüzünden yediği her şeyi midesine inmeden kusuyordu. Teşhis koyulana kadar, 4 yıl boyunca yaklaşık 20 veren kadın sonunda sağlığına kavuştu.
19.09.2016Genel Sağlık
Reflü bebeklerde daha sık görülüyor
Reflü bebeklerde daha sık görülüyorÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Ayataç,yetişkin hastalığı ve 'mide yanması' olarak bilinen reflünün, aslında bebeklerde daha çok görüldüğünü söyledi
26.02.2015Bebek
Reflü bebeklerde daha sık görünüyor
Reflü bebeklerde daha sık görünüyorYetişkin hastalığı ve 'mide yanması' olarak bilinen reflü, aslında bebeklerde daha çok görülüyor! Avusturya Sen Jorj Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Ayataç bebeklerde reflüyü anlattı.
19.06.2014Bebek
Akalazya Hastalığı
Akalazya HastalığıAkalazya Hastalığı
15.05.2014Sağlık
Yemek borusu kanseri sinsice ilerliyor
Yemek borusu kanseri sinsice ilerliyorÇok belirtisi olmadan yayılan bu kanser türüne karşı nasıl önlemler almalısınız?

Benzer Haber Etiketleri

Akalazya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.