Bu yöntemle yufkanız çarşaf gibi açıklacak! 1 kaşık ekleyince tel tel oluyorYufka açarken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Özellikle hızlı açmak ve leziz yufkalarla börekler yapmak için bazı detaylar ustaların ‘püf’ noktası dediği kadim sırlar arasında. Yufkanın malzemelerine 1 bonus eklenince yufkalar yumuşacık oluyor! Peki bu malzeme ne ve nasıl kullanılıyor?
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyorGeleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yufka, her evde ustalıkla yapılmaya çalışılan ancak çoğu zaman istenilen kıvama ulaşamayan bir yiyecektir. Ancak son zamanlarda bir grup yufkacının sırrı ortaya çıktı ve bu sıra dışı yöntemle hazırlanan yufkalar, adeta çarşaf gibi açılıyor ve yırtılmıyor!
Yufka ustalarının gizli teknikleri! Bir kaşık ekleyince daha kolay açılıyorYufka, Türk mutfağının vazgeçilmez bir öğesidir ve börekler, dürümler, gözlemeler ve diğer geleneksel yemeklerin yapımında sıkça kullanılır. Yufka açmak, pratiğe dayalı bir beceridir ve zamanla iyileşir. Yufka açarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Yufka ustalarının gizli teknikleri…