200 yıldır devam eden lezzet: Rize'de 'enişte lokumu' için tescile başvurulduRize'de yaklaşık 200 yıldır özellikle düğünlerde gelin ve damat yakınlarına tatlı olarak ikram ettiği 'enişte lokumu geleneği yaşatılıyor. Yöreye has yapılan ve günümüzde atıştırmalık olarak tüketilen lokum için Rize Belediyesi coğrafi işaret tesciline başvurdu.
Yeni normalleşme sürecinde yöresel lezzetlere ilgi arttı!Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Avşar, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sonrası yeni normalleşme sürecinde yöresel ürünlere yoğun ilgi beklediklerini belirtti.
Türk mutfağının az bilinen 20 yöresel lezzetiTürk mutfağı birbirinden zengin ve farklı lezzetlere ev sahipliği yaparken az bilinen meşhur lezzetleri de unutmamak lazım. Sizin için Türk mutfağında az bilinen 20 yöresel lezzeti paylaştık. Eğer bu lezzetleri denemediyseniz mutlaka bir yolunu bulun!
3 günde yapılıyor! Yiyen kışın üşümüyorOrdu’nun yöresel lezzetlerinden olan ‘cevizli helva’ sağlık açısından büyük önem taşıdığı gibi kış aylarında sıcak tuttuğundan büyük ilgi görüyor. Yapılması ve kıvama gelmesi 3 gün süren helva, turistlerin de ilgisini çekiyor.
Brunei bir barış ülkesi olarak tanınıyorBrunei Güneydoğu Asya’da yer alan barışın yurdu olarak tanımlanan bir şehirdir. Borneo Adası Brunei şehrinin Kuzey bölgesinde yer alır. Bol yağış alan bir bölge olmakla birlikte etrafının dağlarla çevrili olması da bu şehre doğal güzellikleri açısından farklılık katıyor.
Çin'deki pirinç tarlalarından büyüleyici manzaralarSon bulgulara göre Çin'deki pirinç tarlalarının geçmişi sekiz bin yıl öncesine dayanıyor. Ülke mutfağında ve kültüründe çok önemli bir yere sahip olan pirincin yetiştirildiği bu tarlalar aynı zamanda bir görsel şölene imza atıyor.