Son dakika Yerli Teknoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yerli Teknoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yerli Teknoloji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.566 yerli teknoloji haberi bulunmuştur.
Türkiye'nin enerjide yaptığı yatırımlar meyvelerini veriyorTürkiye, milli güvenlik meselesi olarak gördüğü enerjiye yönelik son yıllarda attığı stratejik adımlarla petrol, doğal gaz ve yenilenebilir enerji kaynaklarında yıllara sari yatırımlarının meyvelerini topluyor.
Sanayide yeşil dönüşüm standartlarına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'deÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, sanayide yeşil dönüşümü standarda kavuşturmak için tesisler, F'den A'ya kadar sınıflandırılmış "Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi"ni almak için çevreci üretime teşvik edilecek.
Kimyaya yerli teknoloji üssüSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kimya sektörünün teknoloji geliştirme ve test altyapısının ileriye taşınmasında önemli bir basamak olan ve 165 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Kimya Teknoloji Merkezi’ne ilişkin, “Bilişim Vadisi bünyesinde yer alan merkezimizde 39’u bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilmeyen olmak üzere 209 test ve analiz yerli imkanlarla icra edilecek” dedi.
Yerli malı haftasında anlamlı sergiYetişen yeni nesillere yerli ve milli tüketim ve yatırım bilincini aşılamak amacıyla Türkiye genelindeki her okulda kutlanan, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" etkinlikleri kapsamında, Trabzon Ortahisar Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından anlamı bir etkinlik düzenlendi.
Cerebrum Tech ve Togg’dan yapay zekâ alanında dev iş birliği!Yeni nesil yerli teknoloji şirketi Cerebrum Tech ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili Togg iş birliği ile kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkaracak yapay zekâ uygulamaları geliştirilecek.
Hava trafiği milli 'İRADE' yazılımıyla kontrol edilecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tamamen Türk mühendislerce geliştirilen ilk yerli ve milli hava trafik görüntüleme yazılımı İnteraktif Radar Analiz ve Data Ekranı (İRADE)’nin Çukurova ve Atatürk Havalimanı’nda kullanılmaya başlandığını bildirdi.
Hava trafiğine milli irade! 2 havalimanında ilk kez kullanıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tamamen Türk mühendislerce geliştirilen ilk yerli ve milli hava trafik görüntüleme yazılımı İnteraktif Radar Analiz ve Data Ekranı (İRADE)’nin Çukurova ve Atatürk Havalimanı’nda kullanılmaya başlandığını bildirdi.
'İlk yerli ve milli sivil gözetim radarı Aralık ayında hizmete başlayacak'Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AI In The Sky etkinliğinde yaptığı açıklamada uçuş operasyonlarında yerli ve milli yazılım ve cihazları kullandıklarını belirterek “İlk yerli ve milli İnteraktif Radar Analiz ve Data Ekranımız (İRADE) ile ilgili havalimanına ait güncel meteorolojik veriler, ATIS bilgisi, notamlar, AIP ve radar görüntülerini tek ekranda toplayıp kullanıcıya sunan bir sistem kurduk. Yine, ilk yerli ve milli Sivil Gözetim Radarı’nı Gaziantep Havalimanı’na kurduk. Aralık ayı içerisinde kullanmaya başlamayı planlıyoruz. Çok Amaçlı Radar Ekranı kısa adıyla (ÇARE) sistemimiz de hava trafik kontrolörlerinin hava trafiğini etkin bir biçimde yönetmesine ve trafik emniyetinin en üst düzeyde sürdürülmesine imkân tanıyor.” dedi.
Türk savunma sanayisi İHA ihracatını artıracakBayraktar TB2, Bayraktar Akıncı, Anka, Aksungur gibi İHA'larla "en fazla İHA ihraç eden ülke" haline gelen Türkiye, daha küçük sınıftaki İHA'ları üreten şirketlerin çabalarıyla ihracatını çeşitlendirmeye hazırlanıyor.
SSB Başkanı Görgün, Milli Yetkinlik Hamlesi'ni tanıttıCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Türkiye'yi var olan bölgesel ve küresel tehditlerden korumak için yerli donanım ve yazılım çözümlerini üretme zorunluluğundan yola çıkarak Milli Yetkinlik Hamlesi'ni başlattıklarını belirterek, "Bu hamleyle yetenek yönetimi sistemimizi yeniliklerle güçlendirerek insan kıymetimizi başka bir boyuta taşıyacağımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim" dedi.
Yarım asırdır yerli teknoloji üretiyorKlemsan Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Ferahlı, dünya çapında dokuz ofis ve geniş bayi ağı ile global bir marka haline gelen yüzde 100 yerli sermayeli şirketin yarım asırdır kendi geliştirdiği teknoloji ve ürünlerle büyüdüğünü söyledi.
10 girişime daha PİLOT desteğiYenilikçi girişimleri destekleyerek global arenaya taşınmasında köprü görevi üstlenen Türk Telekom Ventures’ın girişim hızlandırma programı PİLOT için yeni dönem girişimleri belli oldu.
Kuluçkadan yatırım çıktıYeni kaynak arayışını son bir yılda satın aldığı iki kuluçka girişimin birinden “exit” yoluyla sağlayan Kidolog, bu adımla bugüne kadar aldığı yatırımı tek seferde kasaya koymuş oldu.
‘5G Teknoloji Kampüsü’ açıldıİstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı.
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladıİstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
‘Karagöz ve Hacivat’ 5G ile sanal perdedeTürk Telekom, Barcelona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde geleneksel Türk gölge tiyatrosunu yüksek teknolojiyle dünyaya tanıttı.
5G mobil şebekesini görücüye çıkarıyorTürk Telekom, yerli teknoloji firmaları i2i Systems, NaraXR ve IQVizyon iş birliği ile Ankara’nın sanayi bölgesi OSTİM’de hayata geçirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli endüstriyel 5G mobil şebeke ve Endüstri 4.0 uygulamaları projesini, mobil teknoloji endüstrisinin en prestijli organizasyonlarından biri olan ve 26-29 Şubat tarihlerinde İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtacak.
Türkler Stanford’la dünya yıldızı olacakTürk Telekom, Stanford Üniversitesi’nin özel programı ile yerli girişimlerinin dünyaya açılmasını hızlandıracak. Önal, “Türkiye’yi geleceğe taşıyacak her hamlede varız” dedi.
Girişimlere İngiltere ‘bileti’Teknoloji firmalarının yereldeki başarısını global pazarlarda da sürdürmesini sağlamak amacıyla İTÜ ARI Teknokent tarafından yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı kapsamında yerli teknoloji firmaları İngiltere pazarına açılacak.
Ders: Shakespeare, Konu: Yapay ZekâŞarkı söylüyor, şiir yazıyor, çizim yapıyor derken bir hocalığı eksikti o da oldu. Yapay zekâ Cere, Ankara Bilim Üniversitesi’nde derse giriyor ve öğrencilere İngiliz yazar Shakespeare anlatıyor.
Yerli Teknoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.