Bu hafta ne var ne yok?Haftasonu plan yapmadıysanız; konser, tiyatro, sinema gibi aktivite planlarının yer aldığı haftanın etkinlik programına göz atmanızı tavsiye ediyoruz...
Bu hafta ne var ne yok?Haftasonu plan yapmadıysanız konser, tiyatro, sinena gibi aktivite planlarının yer aldığı haftanın etkinlik programına göz atmanızı tavsiye ediyoruz...
Açık büfeler kabusunuz olmasın!Sıcaklarla birlikte besinlerin bozulma risklerinin artması sindirim rahatsızlıkları ve zehirlenmelere yol açabileceği için dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketilmemesine özen gösterilmelidir.
GÜNÜN MEKANI SEYiDOĞLUHazır yaz gelmişken az şerbetli, bol fıstıklı ve dondurmalı tel kadayıf yemek isterseniz, en yakın Seyidoğlu’na uğramanız yeterli.
İK’nın sıcakla imtihanıBunaltan sıcaklar İK departmanlarını harekete geçirdi. Bazı firmalar dondurma servisine başladı, bazıları kıyafet serbestliği getirdi. Yine de çalışan motivasyonunu artıran bu tür uygulamaların sayısı çok az...
Yaz aylarında bunlara dikkat! 'Ölüme bile neden olabilir'Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ece Ertürk Kocabaş, yaz mevsiminde gıda zehirlenme vakalarının arttığını belirterek, “Sıcaklıkla beraber çoğalan mikroorganizmalar gıda zehirlenmesine yol açıyor. Gıda zehirlenmesi genellikle kendi kendini sınırlayan 1-3 günde tamamen düzelen kliniğe sebep olmakla birlikte ciddi nörolojik tablolara hatta nadiren ölüme de neden olabilmektedir” dedi.
Türkiye’nin marka şehri KonyaKurban Bayramı’nda güzel ve güneşli bir havada evde oturmak yerine gezelim görelim diyorsanız Eskişehir, İstanbul veya Ankara’dan Yüksek Hızlı Trenle Konya’yı gezmeye gidebilirsiniz.
Kurban Bayramı'nda en sık yapılan 7 beslenme hatasıBirbirinden lezzetli şerbetli tatlılar, börekler, dolmalar… Bayramlarda beslenme düzenimiz değişiyor, özellikle tatlı ve hamur işleri tüketimimiz artıyor. Öyle ki öğle ve akşam yemeklerinde, hatta kahvaltıda bile soframızda kavurma olabiliyor. Bu nedenle hem akut hem de uzun vadeli sağlık sorunlarından korunabilmek için bazı önemli beslenme hatalarından kaçınmak çok önem taşıyor.
Ayda 5 kilo vermek mümkün! İşte yazın kilo vermenin 8 etkili yoluHerhangi bir sağlık problemi ve metabolik hastalığı olmayan kişilerin bazı kurallara dikkat ederek yazın bile ayda 5 kilo vermelerinin mümkün olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, bunun için dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.
Sıcak havalar için sağlıklı beslenme tüyolarıBeslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş yaz mevsiminin gelişiyle artan sıcaklığın ve vücut ısısının su kaybı ile beslenme üzerindeki etkilerini, kilo kontrolü için dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli noktaları açıkladı.
Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmaya dikkatRamazan ayında oruç dolayısıyla değişen beslenme alışkanlığı sonucu metabolizmanın yavaşladığına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Hecer bu yüzden sağlık acısından normal beslenme alışkanlığına geçiş sürecinin dengeli olması gerektiğini vurguladı.
3 bin yıllık şaşırtan gerçek! Türkler tavuk yemedi, kebabı ise...Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
‘Güçlü bağışıklık için A, C, D vitamini alın’Sağlık Bakanlığı’ndan kış uyarısı geldi: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için havuç, brokoli, lahana, portakal, mandalina ve elma tüketin...
Melisa Otunun Faydaları Nelerdir? Melisa (Limon Otu) Bitkisi Nerelerde Kullanılır?Günümüzde melisa otu kullanan kişilere pek çok fayda sağlamaktadır. Melisa otu yoğun olarak kullanılan değerli bitkiler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte kullanımı sağlık açısından da çok önemlidir. Melisa otu nedir? Melisa otunun faydaları nelerdir? Melisa otu bitkisi nerelerde kullanılır? Sizler için ayrıntılı bir şekilde araştırdık ve sizler için derledik.
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir)En sevilen tatil beldeleri arasında yer alan Muğla, aynı zamanda tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Muğla, yöresel lezzetleri üzerinden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Peki, Muğla'nın neyi meşhur? En meşhur Muğla yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? (Muğla'da ne yenir) İşte detaylar.
‘Sıcakta daha fazla su için’Sağlık Bakanlığı, yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte kronik hastalığı bulunanlara uyarıda bulundu. Bakanlığın uyarısında, “Her zamankinden daha fazla su için ve su içmek için susamayı beklemeyin” denildi.
Sıcakta kurtarıcı içecekler: Su, soda, ayranUzmanlara göre günlük 2 litre olan su ihtiyacı sıcakların artmasıyla 3 litreye kadar çıkıyor. Su ile birlikte ayran kararında soda da tavsiye ediliyor. Kahvaltı mutlaka şart, eti ise öğlen tüketmek gerek...
Kavurucu sıcaklara karşı 8 beslenme önerisiYaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ile birlikte her yaştan insan için vücudun temel gereksinimleri de değişiyor. Havaların ısınmasıyla artan sıvı ihtiyacı gibi genel beslenme kurallarında da değişiklik yapılması gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Altuntaş, sıcak havanın etkilerine rağmen sağlıklı kalmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Yaz beslenmesinde 7 kritik öneriBeslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili “Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmeyi ihmal etmemek, meyve tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir. Günlük beslenmenizde dört yapraklı yonca modelini uygulayın” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili dört yapraklı yonca modelini anlattı, yaz beslenmesinde uymanız gereken 7 kritik öneride bulundu.
Sahurda su tüketimiRamazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle su tüketiminin de önemi artmıştır. Yazın sıcak ve kavurucu havasıyla uzun oruç saatleri birleştiğinde kişilerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Peki, bu süreçte iftar ve sahur vakitleri arasında ne kadar su tüketilmelidir?