Son dakika uyuz hastalığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyuz hastalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyuz hastalığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 94 uyuz hastalığı haberi bulunmuştur.
30 kat hızla yayılıyor! Herkes her an yakalanabilir Dermatoloji(Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, pandemi sonrası uyuz hastalığının hızla arttığına dikkat çekerek, "30 kat hızla yayılıyor, hepimizi tehdit altına alıyor, herkes her an uyuz olabilir. Uyuz görülen tüm ailenin aynı anda hasta olsun olmasın tedavi edilmesi çok önemli. Kıyafetler 60-70 derecede yıkanmalı, kızgın ütü ile dikiş araları dahil ütülenmeli" dedi.
Geceleri artan kaşıntı en önemli belirti!Gece geç saatlerde uykudan uyandıracak kadar artan kaşıntı en önemli belirtilerden biri. İlk muayenede hemen tanı konulamayacağını belirten Dermatoloji Uzmanı; her 30-40 yılda bir pik yapma sıklığı olan uyuz hastalığının pik döneminin bu aralar olduğunu söyleyerek çarpıcı uyarılarda bulundu.
Uyuz, 15 dakikalık temasla bulaşıyorTürkiye’de uyuz hastalığı vakaları artıyor. Bu artış, uyuz parazitinin ilaçlara direnç göstermesine bağlanıyor. Uzmanlar tedavinin bireysel değil, aynı evi paylaşan tüm aileyi kapsayacak şekilde yapılması gerektiğini belirtiyor.
Uyuz belirtileri nedir, bulaşıcı mı? Uyuz hastalığı neden olur, nasıl geçer?Son zamanlarda gündemde sıklıkla duyduğumuz uyuz hastalığı ile ilgili meraklı arayış başladı. Vatandaşlar uyuz hastalığı belirtileri nedir, bulaşıcı mı sorularını araştırıyor. Peki uyuz hastalığı neden olur, nasıl geçer? İşte Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı uyuz hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler...
Uyuz hastalığından kurtulmak mümkün mü? İlaç kullanmak yetmez, bunları da yapınUyuz hastalığı kişinin yaşına ve şikayetlerine göre 2 ile 6 hafta arasında tedavi edilebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, vücudun dayanılamayacak derecede kaşınması, tahriş olan deride yaraların oluşması durumunda uyuz hastalığından şüphelenilmesi gerektiğini belirterek yapılması gerekenleri tek tek anlattı.
Skabiyez Nedir, Belirtileri Nelerdir? Skabiyez Nasıl Geçer?Bir tür cilt hastalığı olan skabiyez, kişilerde kaşıntıya ve döküntüye neden olmaktadır. Özellikle kış ve sonbahar aylarında en çok görülmektedir. Ve son derece bulaşıcıdır. Dünyada oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Ciltte akarlar tüneller açarak ilerlemektedir. Peki ya skabiyez nedir? Skabiyez belirtileri nelerdir? Skabiyez nasıl geçer detayları ile derledik.
Yurtlarda ‘uyuz’ vakaları arttı! ‘Kaşıntıyı ötelemeyin’ uyarısı geldiTrabzon’da, kaşıntı ile ortaya çıktığı için çoğu zaman ‘basit alerji’ diye düşünülüp, zamanında doktora gidilmemesi halinde tedavisi güçleşen ‘uyuz’ hastalığında, geçen yıllara oranla artış gözendi. Basit temas yoluyla dahi bulaşabilen uyuz hastalığı, özellikle yurtlarda kalan öğrenciler arasında da yaygın hale geldi. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hikmet Akyazı, “Bize yurt öğrencilerinden çok fazla başvuru gelmekte. Bazen hastalar çekinip arkadaşlarına, aynı ortamdaki diğer insanlara söylemiyor. Bu durum da hastalığın sürekli tekrar etmesine neden oluyor” dedi.
Yurtlarda ‘uyuz’ vakaları arttı! ‘Kaşıntıyı ötelemeyin’ uyarısı geldiTrabzon’da, kaşıntı ile ortaya çıktığı için çoğu zaman ‘basit alerji’ diye düşünülüp, zamanında doktora gidilmemesi halinde tedavisi güçleşen ‘uyuz’ hastalığında, geçen yıllara oranla artış gözendi. Basit temas yoluyla dahi bulaşabilen uyuz hastalığı, özellikle yurtlarda kalan öğrenciler arasında da yaygın hale geldi. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hikmet Akyazı, “Bize yurt öğrencilerinden çok fazla başvuru gelmekte. Bazen hastalar çekinip arkadaşlarına, aynı ortamdaki diğer insanlara söylemiyor. Bu durum da hastalığın sürekli tekrar etmesine neden oluyor” dedi.
Dirençli uyuzdan korunmak için mutlaka alınması gereken 5 önlemSon zamanlarda Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de görülme sıklığı artan uyuz hastalığı, toplumun her kesiminde ortaya çıkabiliyor. Fiziksel temas ile çok hızlı bir şekilde bulaşabilen bu hastalığın, tedaviye karşı direnç geliştirdiği de gözlemleniyor. Peki, dirençli uyuzdan korunmanın bir yolu var mı? "Uyuz nasıl geçer?" diye soranlar için Dermatoloji Uzmanı İbrahim Özcan tedavi yöntemlerini açıkladı.
İstanbul'da ilaca dirençli uyuz tehlikesiCerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zekayi Kutlubay, Kovid-19 salgınıyla birlikte cilt sorunlarında da artış görüldüğünü belirterek, son 1 yıldır ilaca dirençli uyuz vaka sayısında adeta patlama yaşandığını açıkladı.
Huzurevi, kreş ve okullarda uyuz böceğine dikkat!Uyuz, ne yazık ki ülkemizde de son zamanda salgın gibi yayılmış bir paraziter böceğin neden olduğu ve bilimsel adı “sarcoptes scabiei” olan mikroskopik sekiz bacaklı bir akar işgalidir. Uzm. Dr. Dinçer Erdinç konu hakkında bilgi verdi.
Uzmanından uyuz böceği uyarısı: Deriyi istila ederek rahatsızlık oluşturuyorUyuz hastalığının, sonbahar ve kış aylarında yaygın olarak görülebilen bir hastalık olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Onur Çapkan, bu rahatsızlığa Sarcoptes Scabiei yani halk arasında bilinen adıyla uyuz böceğinin sebep olduğunu söyledi. Çapkan, "Gözle görülemeyen bu böcekler (akarlar) deriyi istila ederek rahatsızlık oluşturuyor. İnsan vücuduna girdiklerinde bazı kaşıntılı döküntülü, bulaşıcı bir deri hastalığına yol açar" diyerek uyuz hastalığını ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Bu belirtileri dikkat! Deriyi istila ediyor, hayatı kabusa çeviriyorUyuz hastalığının, sonbahar ve kış aylarında yaygın olarak görülebilen bir hastalık olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Onur Çapkan, bu rahatsızlığa ‘Sarcoptes Scabiei’ yani halk arasında bilinen adıyla uyuz böceğinin sebep olduğunu söyledi. Çapkan, “Gözle görülemeyen bu böcekler (akarlar) deriyi istila ederek rahatsızlık oluşturuyor. İnsan vücuduna girdiklerinde bazı kaşıntılı döküntülü, bulaşıcı bir deri hastalığına yol açar” diyerek uyuz hastalığını ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Gaziantep'te insanlık dışı görüntü! Yavru köpeğe acımasız işkenceŞanlıurfa Birecik ilçesinde, iki köpek kulakları kesilerek sokağa atıldı. Biri 3 aylık olan ve iki kulağı kesilip bir ayağı kırılan, diğeri ise bir kulağı kesilip, uyuz hastalığına yakalandığı belirlenen köpekler Gaziantep'te tedaviye alındı.
Uyuz hastalığı hız kesmiyor, Google'da en çok arananlar arasında!Kovid-19 pandemisi sürecinde yaşadığımız ev karantinaları bizleri bir başka sorunla daha yüz yüze getirdi: Uyuz hastalığı. Ocak ayından beri dermatologlara uyuzun belirtisi olan kaşıntı, döküntü şikayetiyle başvuranların sayısında ciddi bir artış yaşanıyor ama işin en korkutucu tarafı, bilinen kadar bilinmeyen vakaların da bir hayli fazla olması. Bunu da Google arama istatistikleri ele veriyor. Özellikle son 1,5 yıldır yapılan aramalara bakıldığında “uyuz” kelimesinin yanı sıra “Uyuz kendiliğinden geçer mi?”, “Uyuz hastalığına ne iyi gelir?”, “Ne yaptıysam uyuz geçmiyor”, “en etkili uyuz ilacı”, “uyuz sabunu”, “uyuz kremleri gibi aramaların üst sıralara yerleştiği görülüyor. Peki, gerçekten söylendiği gibi büyük çapta bir uyuz salgını yaşanıyor mu? Bu konuyla ilgili pandeminin başından beri uyuz vakalarındaki artışı, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dermatoloji kliniğine başvuran hastalar üzerinden aşama aşama takip eden Prof.Dr. Özlem Su Küçük bilgi verdi.
Uyuz Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Uyuz Hastalığı İnsanlara Nasıl Bulaşır?Cilt hastalıkları önemli belirtiler gösterir. Bu belirtilerin dikkate alınarak mutlaka bir hekim tarafından kontrole gidilmelidir. Özellikle uyuz hastalığında erken önlem almak hayati önem taşır. Uyuz nasıl geçer, ne iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Koronadan sonra uyuz salgını! "Hastalar artık ailece geliyor'Uyuz vakalarında bugünlerde hızlı bir artış gözlendiğine dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl "dirençli uyuz vakalarında" patlama yaşandığını söyledi. Evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyleyen Doç. Dr. Kutlubay, "Hastalar artık ailece polikliniklerimize başvuruyor" dedi. Kutlubay, "Daha da önemlisi bu yıl farklı olarak, daha önce teşhis almış tedavi uygulanmış hastalarda tedaviye rağmen direnç gelişmiş oluyor ve mevcut ilaçlarla da tedavi edemiyoruz. 8-10 kez doktora gitmiş, doğru tanı konmuş ama piyasadaki ilaçlarla defalarca tedavi görüp kür sağlanamamış ve aile içinde herkese bulaştırmış vakalar halinde geliyorlar kliniğimize. Bu hastalık deriden ya da eşya temasıyla bulaşıyor. 15 dakika yeterli bulaşması için." dedi.
Uyuz Hastalığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.