Kontrolsüz tüketimi vücuda zararlı! Her gün ekliyoruz ama böbrekleri taşlaştırıyorGünlük beslenme alışkanlıklarımız arasında sıklıkla yer verdiğimiz bazı gıdalar, sağlık açısından ciddi riskler taşıyabilir. Bu gıdaların başında, neredeyse her yemeğe eklediğimiz ama farkında olmadan böbrek sağlığını tehdit eden maddeler gelir. Peki, hangi yaygın besin maddesi böbreklerde taş oluşumuna yol açarak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir?
Her gün ekliyoruz ama ömrü 5 yıl kısaltıyor: Kalp sağlığını mahvediyor, tansiyonu fırlatıyorYemeklerimize lezzet katmak için her gün kullandığımız bir malzeme, sağlığımız üzerinde düşündüğümüzden çok daha büyük bir risk oluşturuyor. Masum görünen bu alışkanlık, aslında uzun vadede kalp sağlığımızı ciddi şekilde tehdit edebilir ve ömrümüzü kısaltabilir. Tansiyonu hızla yükselten ve damarlarımızda geri dönüşü zor hasarlara yol açan bu tehlikeyi ne kadar biliyoruz? İşte, her gün tükettiğimiz bu madde hakkında bilmeniz gerekenler...
5 gramı geçince probleme neden oluyor! Tuzu kısarak bu hastalıkların önüne geçinDoç. Dr. Alihan Oral, tuz ile ilgili yapılan bir araştırmaya değinerek, “Dünyada on yıllık takipte, sadece sofradaki tuz azaltılarak 8 buçuk milyon kişinin ölümünün azaldığı gösterilmiş. Sofralarımızda ve fast food tüketiminde tuz miktarını azaltarak hem inmenin, hem kardiyovasküler hastalıkların, hem de kemik erimesinin önüne geçebiliriz” dedi.
Tuz tüketimi böbreklere zarar veriyorNefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, Dünya Böbrek Günü nedeniyle yaptığı açıklamalarda böbrek hastalıklarından korunmak için tuz tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.