Romenlerin asırlardır kullandığı yöntem! Turşudaki fazla tuzu mıknatıs gibi çekiyorKış sofralarının vazgeçilmez lezzeti turşular, her öğünde sofralardaki yerini alıyor. Tuzlu ve ekşi tadıyla herkesin severek tükettiği turşular, sağlığımız için de çok faydalı. Ancak hazırlık aşamasında her zaman istediğiniz tuz oranını yakalamamış olabilirsiniz. Bu durumda Romenlerin harika bir yöntemi bulunuyor. İşte fazla tuzdan kurtaran taktik.
Turşu yaparken mutlaka o tuzu kullanın!Yüksek oranda tuz içeren turşular, böbrekleri bozabilir! Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "Bu konuda ev hanımlarına tavsiyelerimiz şudur; siz siz olun özellikle turşuyu daha az tuzla ve mümkün mertebe suda daha az eriyen kaya tuzunu kullanarak yapın" dedi