Tarçının Faydaları Nelerdir? Tarçınlı Su ve Çay Nasıl Yapılır?Lezzeti ile pek çok tatlıda kullanılan tarçın tadının yanı sıra sağlık açısından da faydaları çoktur. Bir ağaç türüdür ve kabuklarının toz haline getirilerek de kullanılır. Tarçınlı su ve çay da pek çok şeye iyi gelir. Çubuk tarçın suya katılarak kilo vermek için tüketilmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde mikrop öldürücü özelliği bulunur. Diyabet ve kan şekerini düzenleyen tarçın boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir. Tarçınlı su ve çay nasıl yapılır? diyorsanız “Tarçının faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
Tarçının faydaları nelerdir ve tarçının zararı var mıdır?Tarçın, tam bir doğa mucizesidir. Çok çeşitli kullanım şekli ile her mutfakta yer bulmayı başarmıştır. Tarçını yemeklerinizde baharat olarak kullanabilir, tatlılarınızı lezzet şölenine döndürmek için üzerlerini süsleyebilirsiniz. Kış aylarında bitki çayı olarak da tüketebileceğiniz tarçın çok faydalıdır. İşte mutfaklarımızın vazgeçilmezi tarçının faydaları.
Tarçınlı su ile zayıflamaGünlük en az 2 litre su içmek sağlık açısından oldukça önemli. Suyun zayıflatıcı etkili tarçınla karıştırılarak tüketilmesi ise, kilo vermek isteyenler için eşsiz bir tercih. Kilo vermek için tarçınlı su içilmesi tavsiye edilse de, unutulmamalıdır ki tarçın tek başına zayıflamaya katkı sağlayamaz.
1 haftada 5 kilo verdiriyorEvinizde her gün kullandığınız, sadece 2 malzemeyle hazırlanan bu karışımı aç karnına içerek haftada 5 kiloya kadar verebilirsiniz.