Tane tane pirinç pilavının sırrı buymuş meğer! Birkaç damla tencereye ekleyin
Tane tane pirinç pilavının sırrı buymuş meğer! Birkaç damla tencereye ekleyinPirinç pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, mükemmel bir pilav yapmak her zaman kolay olmayabilir. Pilavın tane tane olması, doğru tekniklerin ve malzemelerin kullanılmasına bağlıdır. İşte bu konuda bilmeniz gereken doğal yöntemler...
8.03.2025Bilgi Rehberi
Her tanesi inci gibi kalacak! Pilav böyle saklanırsa 24 saat kıvamı değişmiyor
Her tanesi inci gibi kalacak! Pilav böyle saklanırsa 24 saat kıvamı değişmiyorPirinç pilavı, mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biridir. Tane tane dökülen, mis gibi tereyağı kokan bir pilav yapmak ustalık ister. Ancak onu saklamak da yapımı kadar önemli. Eğer pilavınız birkaç saat içinde lapa oluyorsa, böyle saklamalısınız.
22.02.2025Püf Noktası
Masterchef'te iştah kabartan tarif! Kuru fasulyeyi bir de böyle pişirin, sırrı küp şekermiş
Masterchef'te iştah kabartan tarif! Kuru fasulyeyi bir de böyle pişirin, sırrı küp şekermişKuru fasulye-pilav ikilisi, Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Masterchef programındaki bu yemekler izleyenlerin iştahını bir hayli kabarttı. Peki, lezzetli bir kuru fasulye hazırlamak için basit bir tüyo olduğunu söylesek? İçinde sadece 1 tane eklemeniz yeterli.
29.08.2024Püf Noktası
Lapa pirinç pilavını kurtaran teknik! İçine bir dilim atınca tane tane oluyor
Lapa pirinç pilavını kurtaran teknik! İçine bir dilim atınca tane tane oluyorGeleneksel pirinç pilavının en büyük sorunu olan lapa kıvamını ortadan kaldıran yeni bir teknik bulundu. Yemek severler arasında hızla yayılan bu pratik çözüm, pirinç tanelerini birbirinden ayırmak için oldukça etkili. İçine bir dilim eklemek yetiyor.
15.01.2024Püf Noktası