İbn-i Sina'nın bin yıllık sabah reçetesi! Zıpkın gibi yapıyor, yiyen yorgunluk nedir bilmiyorTahinin binlerce yıl önce keşfedilen şifa verici özellikleri, günümüz modern bilimi tarafından da onaylanıyor. Beyin fonksiyonlarını destekleyen, damar sağlığını koruyan ve kalp için adeta bir ilaç niteliği taşıyan bu doğal gıda, aynı zamanda yüksek besin değeri ile günlük enerjinizi de artırıyor. Susam tohumlarından elde edilen tahin, İbn-i Sina’nın sabah kahvaltılarında önemli bir yer tutarken, günümüzde de sağlıklı bir yaşamın gerekliliği olarak öne çıkıyor. İşte mucizevi besinin sağlık dostu yönleri.
Yoğurt ve meyveyi üzerine 1 kaşık tahin dökerek yiyin!Kış kahvaltılarının sevilen tatlarından olan tahin, akciğerlerin temizlenmesi sağladığı için özellikle koronavirüs salgınında büyük fayda sağlıyor. "Tahin, çok güçlü bir antioksidandır" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Güzelcan, meyveleri üzerine 1 yemek kaşığı tahin dökerek yemenin pek çok hastalığa karşı koruyucu olduğunu belirterek tahinin sağlık için olan faydalarını tek tek sıraladı