Son dakika Sultan II. Abdülhamid haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sultan II. Abdülhamid gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sultan II. Abdülhamid haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 303 sultan ıı. abdülhamid haberi bulunmuştur.
Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan paha biçilmez: Tam 400 yıllıkMilli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Sedef Atölyesi’nde Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenen kasır, köşk ve müzelerin sanat eserleri restore ediliyor. Beşiktaş’taki Yıldız Şale Köşkü yerleşkesinde yer alan atölyede 4 kişilik ekipten oluşan uzman restoratörler, Sultan II. Abdülhamid tuğralı bir taht, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde sergilenen kuyruklu piyano ve Topkapı Sarayı’nın Harem Dairesi’ne ait bir kapı üzerinde yenileme yapılıyor.
Şehzadenin dilinden en uzun yüzyılII. Abdülhamid’in torunu Ertuğrul Osman Efendi’nin anıları kitap oldu. “Şehzadenin Yüzyılı” hanedanlığın son dönemine ve bir padişah torununun dünyaya yayılan serüvenine ışık tutuyor
Şehzade’nin hatıralarıYapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Şehzadenin Yüzyılı”, Sultan II. Abdülhamid’in torunu Ertuğrul Osman Efendi’nin hatıralarını anlatıyor.
Yıldız’ın kapıları halka açıldıOsmanlı’nın son büyük sarayı Yıldız Sarayı, altı yıllık restorasyon çalışmasının ardından kapılarını açtı. Saray, Osmanlı’nın devlet erkânından izler taşırken II. Abüldhamid’in sanata olan merakını da yansıtıyor.
İstasyon var, tren yok! Gemilerin karışması Mısır'a köşk, Dalaman'a gar yaptırdıMetroya yakın bir ev, ulaşım kolaylığı vadedilen bir semt... Tüm bunlar günümüzde bir yerlerde yaşamaya karar vermek için önemli faktörlerden. Ancak tren garında yaşamak ne kadar cazip olabilir? Üstelik 120 yıldır hiç tren geçmeyen bir gar! Her şey son Mısır Hidivi II. Abbas Hilmi Paşa'nın Dalaman'a köşk yaptırmak istemesiyle yaşandı. Aynı yıllarda devam eden Hicaz Demiryolu Projesi de işin içine girince ortalık karıştı.
‘Yıldız Sarayı direnişin sembolü’Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Sarayı’nın sıradan bir yapı olmadığını belirterek, “Osmanlı’nın en muhataralı 33 yılına tanıklık eden Yıldız Sarayı Devlet-i Aliyye’ye yönelen yıkma girişimleri karşısında direnişin sembolü oldu” dedi.
Yıldız Sarayı, kapılarını halka açtıOsmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, 19 Temmuz'da ziyarete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'a girişlerin Ağustos ayının sonuna kadar ücretsiz olduğunun müjdesini verdi.
Yıldız Sarayı'nda 100 yıl sonra ilk! Açılışını cuma günü Erdoğan yapacakOsmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da ziyarete açılacak. "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok yapı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak.
Yıldız Sarayı'nda 100 yıl sonra ilk! Açılışını cuma günü Erdoğan yapacakOsmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da ziyarete açılacak. "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok yapı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak.
Diyarbakırlı Tahsin’le derin maviye yolculukDeniz ressamlığının öncülerinden Diyarbakırlı Tahsin Bey’in Galeri Selvin’in aile koleksiyonunda kalan ve çoğu poşad niteliğinde 30 eserinden oluşan sergi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Osmanlı bayram tebrik kartlarıOsmanlı’da 19. yüzyıl sonunda görülmeye başlayan kartpostallar, bayramların da önemli bir parçasıydı. Bazı kutsal mekânların ve dinî metinlerin kartpostallarda kullanılması yasak olduğundan bayram tebrik kartları çiçek görselleriyle süsleniyordu.
Ramazandan bayrama OsmanlıOsmanlı’da ramazan ayı ve bayramlarda diş kirası, yer mahyaları, amin alayları ve biraz muzip bir gelenek olan “unutma beni dolması” gibi pek çok renkli gelenek vardı.
Aksiyon Filmleri 2024: En İyi, En Yeni, Sürükleyici Türk ve Yabancı Aksiyon Film ÖnerileriFilm dünyasının sevilen türleri arasında gerilim, komedi, macera ve aksiyon filmleri başı çekiyor. Her yaş grubundan bireylere uygun çekilen filmler izlerken kişiyi işlediği konuya adapte ediyor. Yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü isimlerin oturduğu ve kadrosunda önemli isimlerin yer aldığım filmler bulunuyor. Aileniz veya arkadaşlarınızla izleyebileceğiz en iyi, en yeni, sürükleyici, tehlikeli ve macera içeren Türk ve yabancı aksiyon film önerileri için sizin için hazırladığımız aksiyon filmleri 2024 içeriğimize göz atabilirsiniz.
Çantasından çıkan 4 şey herkesi ağlattı! Hayatını Osmanlı'ya adayan 'Zenci Musa'Yaklaşık 2 metrelik boyuyla girdiği her ortamda tüm dikkatleri üzerine çekiyordu. Ancak o sadece fiziksel olarak güçlü değildi, aynı zamanda sağlam bir karaktere de sahipti. Gönüllü olarak katıldığı Trablusgarp Savaşı'nda tanıştığı Kuşçu Başı Eşref ise hayatını tamamen değiştirdi. İşte Türk toprakları için tüm tehlikeli görevleri yerine getiren Zenci Musa'nın vefat ettiğinde çantasından çıkan ve herkesi ağlatan 4 şey.
II. Abdülhamid’in nişanı 7.8 milyonMüzayedeye çıkarılan Osmanlı nişanları büyük ilgi gördü. Sultan II. Abdülhamid Han’ın 27. Cülus’u için özel yapılan mücevherli nişan 7.8 milyon liraya alıcı buldu.
Osmanlı tarafından 118 yıl önce Hollanda’ya hediye edildi: Dünyanın en kalitelisiHollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı olarak hizmet veren Barış Sarayı’na 1905 yılında Osmanlı Devleti Sultan II. Abdülhamid’in fermanı üzerine hediye edilen yaklaşık 162 metrekarelik Hereke halısının restoresi Aksaray’da başladı.
Kapalı kapılar ardındaki sırlı dünya: HaremHarem batı dünyasının hayalinde canlandırdığı masalsı, sınırsız ve gerçeküstü bir zevk dünyası değildi. Stratejik öneme sahip, kendi doğruları ve düzeni olan devlet düzeni altında özel bir alandı.
Bir kuşla başladı, hepsi aynı pozu verdi! 36 padişahın 600 yıllık sırrı çözüldüOsmanlı padişahlarına bakıldığında her birinin portresinde özellikle yan durduğu görülüyor. Sağ ya da sol profilden resmedilen padişahların özellikle böyle poz vermelerinin sırrı aslında daha güzel görünmek için değildi. Osmanlı padişahlarına Roma'dan miras kalan bu duruşun çok başka bir anlamı var.
Hayatın, ışığın ve İstanbul’un ressamı: Fausto ZonaroFausto Zonaro, 1891’de geldiği İstanbul’a sevdalıydı. Sultan II. Abdülhamid’in portresini yapan tek ressamdı. Ardında binden fazla İstanbul konulu eser bıraktı. 1910’da “Persona non grata” olduğunu anlayınca eşi ve çocuklarıyla birlikte Sirkeci’den veda etti kente...
Tütün kâğıdındaki rengârenk dünya19. yüzyıl başlarında piyasaya çıkan incecik sigara kâğıtları, yeni bir anlayışı ve rekabeti de beraberinde getirdi. Ürünü cazip kılmak için ışıl ışıl, rengârenk, bol resimli ve gösterişli tütün kapağı tasarımları yapıldı...
Sultan Iı. Abdülhamid ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.