Usta tatlıcı gizli sırrını açıkladı! Pastane usulü soğuk baklava tarifiBaklavaya yeni tat katan soğuk baklava sütlü ve hafif yapısı ile en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Son günlerde popüler olan bu lezzet evlerde de yapılabiliyor. Ancak soğuk baklava yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Usta tatlıcı soğuk baklava yapımının püf noktalarını açıkladı.
Soğuk Baklava Kaç Kalori? Soğuk Baklavanın Protein, Vitamin Ve Besin DeğerleriSoğuk baklava son günlerde moda olan tatlılardan biridir. Özellikle birkaç yıl önce Diyarbakır'da bir ustanın keşfetmiş olduğu bir tatlıdır. Günümüzde popüler hale gelen soğuk baklava hemen hemen herkesin dikkatini çekmektedir. İnsanla bu tatlıyı severek yerken bir yanda da kalori ve besin değerlerini de merak etmektedir. Soğuk baklava kaç kalori? Soğuk baklavanın protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Soğuk baklava satışları ikiye katlandıDiyarbakır'ın az şerbetli, sütlü, soğutulmuş ve üstüne çikolata parçaları serpiştirilip, sütlü nuriye ile güllaçtan esinlenerek, ortaya çıkarılan soğuk baklavasının marka tescil belgesi alındı.
Hafif tatlı isteyenlerin vazgeçilmezi oldu: Soğuk baklavaSütlü nuriye ve güllaçtan sonra Türk mutfağına kazandırılan tatlılardan soğuk baklava, damak zevkine düşkün olduğunu söyleyenlerin vazgeçilmezi oldu. Tatlı ustası Dinçer Acar, soğuk baklavanın yapımındaki ipucunun şerbetinde olduğunu söyleyerek müşterilerden yoğun talep aldıklarını belirtti.
Yaz aylarının vazgeçilmezi oldu: Bitter çikolatayla kaplanan soğuk baklavaYazın vazgeçilmezi olan soğuk baklava büyük rağbet görüyor. Soğuk baklava satışı pandemi öncesine göre yüzde 60 oranında arttı. Baklava yufkası ile yapılan soğuk baklava, süt, az şeker, Antep fıstığı ve çikolata içeriyor. Tatlının üstü bitter çikolata parçaları ile kaplanıyor.
Güllaç ve Sütlü Nuriye'den esinlendi! Soğuk baklava saatler içinde tükeniyor...Türk mutfağının en özel lezzetlerinden olan baklavayı yaz mevsimine uyarlayan ünlü bir tatlıcı, ürettiği soğuk baklavanın siparişine yetişemiyor. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği soğuk çikolatalı baklava, yapıldıktan sonra saatler içerisinde tükenirken, Ramazan ayında en çok tercih edilen Güllaç satışlarını da geride bıraktı.
Güllaç ve Sütlü Nuriye’den esinlenip soğuk baklava ürettiTürk mutfağının en özel lezzetlerinden olan baklavayı yaz mevsimine uyarlayan ünlü bir tatlıcı, ürettiği soğuk baklavanın siparişine yetişemiyor. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği soğuk çikolatalı baklava, yapıldıktan sonra saatler içerisinde tükenirken, Ramazan ayında en çok tercih edilen Güllaç satışlarını da geride bıraktı.
12 metrekare dükkanla başladı, şimdi 500 kişi çalıştırıyor!Diyarbakır’da, 12 metrekarelik dükkanda tatlı imalatı yaparak işe başlayan Yılmaz Elaldı, devletin verdiği teşviklerle kurduğu 3 fabrika ve 18 şubesinde 500 kişiye istihdam sağlıyor. Hedefinin bu yıl sonuna kadar bin kişi istihdam etmek olduğunu anlatan Elaldı, "Diyarbakır'da hendek olaylarında herkes yatırımlarını durdururken ve burayı terk etmeyi düşünürken, biz yatırımlarımıza hız verdik. Amacımız istihdam sağlamak" dedi.
12 metrekare dükkanla başladı, şimdi 500 kişi çalıştırıyor!Diyarbakır’da, 12 metrekarelik dükkanda tatlı imalatı yaparak işe başlayan Yılmaz Elaldı, devletin verdiği teşviklerle kurduğu 3 fabrika ve 18 şubesinde 500 kişiye istihdam sağlıyor. Hedefinin bu yıl sonuna kadar bin kişi istihdam etmek olduğunu anlatan Elaldı, "Diyarbakır'da hendek olaylarında herkes yatırımlarını durdururken ve burayı terk etmeyi düşünürken, biz yatırımlarımıza hız verdik. Amacımız istihdam sağlamak" dedi.