Soğan kabuklarını yemeklerde kullanmanın yolları
Soğan kabuklarını yemeklerde kullanmanın yollarıSoğan, pişirilen her yemeği ayrılmaz parçalarından biri. Ancak soğanı doğramaya hazırlarken kabuklarını çöpe atıyorsanız, büyük hata yapıyorsunuz! Peki, soğan kabuklarını yemeklerde nasıl değerlendirebilirsiniz? Soğan kabuğunun faydaları neler? İşte soğan kabuğu hakkında her şey... PEMBENAR ÖZEL
6.07.2021Bilgi
Soğan kabuklarından ekmek yaptılar
Soğan kabuklarından ekmek yaptılarGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, genellikle soyulduktan sonra çöpe atılan soğan kabuklarını değerlendirmek amacıyla, besin değeri yüksek, kalorisi düşük "Soğan kabuklu ekmek" üretti.Özellikle Anadolu'da, ekmeğe katık olarak yenilen soğanın kabuğunu, ekmek yapımında kullanan öğrenciler, içeriği nedeniyle antioksidan özelliği de bulunan bu ürünü tüketime sunabilmek için çeşitli firmalarla görüşüyor.Soğan kabuğundan ekmek yapımı fikri, Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Melis Öcal, Güneş Zübarioğlu ve Pınar Altaş ile yüksek lisans öğrencisi Hatice Yaprak'ın 6 ay önce hem besin değeri yüksek hem de kalorisi düşük ekmek üretmek üzere yola çıkmasıyla doğdu. Daha önce yaptıkları bir araştırmada, soğanın besleyici özelliklerinin, bir işe yaramadığı için genellikle çöpe atılan kabuğunda da olduğunu tespit eden öğrenciler, soğan kabuklarını özel makinelerde toz haline getirerek yaptıkları ekmeklere kattılar.Ortaya çıkan ürünün, piyasada satılan ekmeklere oranla daha besleyici ve antioksidan özelliğe sahip bulunduğunu, üstelik kalorisinin de düşük olduğunu belirleyen öğrenciler, bunun vatandaşların tüketimine sunulması için bazı firmalarla görüşüyor.
11.09.2019Haberler
Bu ekmek çok farklı! Öyle bir özelliği var ki...
Bu ekmek çok farklı! Öyle bir özelliği var ki...Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, genellikle soyulduktan sonra çöpe atılan...
14.02.2019Ekonomi