15 dakika dondurunca kolayca doğranıyor! Kökünden başlayınca göz yaşartmıyormuş
15 dakika dondurunca kolayca doğranıyor! Kökünden başlayınca göz yaşartmıyormuşMutfakta zaman kazanmak ve daha lezzetli yemekler hazırlamak isteyen herkes, doğru kesim tekniklerinin önemini bilir. Soğan doğramak gibi basit görünen bir işlemde bile doğru bıçak tutuşu ve kesim yöntemi fark yaratabilir. Ancak çoğumuz yanlış yöntemleri uyguladığımız için hem zaman kaybediyoruz hem de gereksiz yere göz yaşarması durumunu yaşıyoruz. Peki, profesyoneller nasıl bir soğan kesim tekniği uyguluyor?
28.11.2024Püf Noktası
Soğan doğrarken ağlamaya son veren şef tüyosu! Püf noktası meğer kökündeymiş
Soğan doğrarken ağlamaya son veren şef tüyosu! Püf noktası meğer kökündeymişSoğan mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biri olmasına rağmen, doğranması sırasında yaşanan gözyaşı ve zorluklar pek çok kişiyi rahatsız eder. Ancak şef Alma Fernanda'nın paylaştığı pratik yöntemlerle bu sorunları aşmak mümkün. Peki ama nasıl?
20.09.2024Püf Noktası
Soğan doğrarken ağlamaya son! Sırrı kökündeymiş, gözleriniz resmen bayram edecek
Soğan doğrarken ağlamaya son! Sırrı kökündeymiş, gözleriniz resmen bayram edecekNeredeyse her yemek için kullanılan soğan ne kadar lezzetli ve sağlıklı olsa da gözlerin yaşarmasına neden oluyor. Birçok kişi soğan doğramanın çok zahmetli işlerden biri olduğunu düşünüyor. Bu yaygın sorunu önlemek aslında çok basitmiş. İşte boşuna zorluk çektiğimizi anlatan doğrama tüyosu.
18.08.2024Püf Noktası