Son dakika Sinüzit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sinüzit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sinüzit haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 795 sinüzit haberi bulunmuştur.
Her şeyin başladığı yer kreş mi? Daha 2 yaşında: Önce kustu, sonra hareket edemediHenüz 2 yaşındaydı, kreşten eve döndüğü bir akşam kusmaya başladı. 4 gün boyunca kusan küçük kızın sonunda bütün vücudu hareketsiz kaldı. Yalnızca ağlayabilen ancak vücudunun hiçbir yerini hareket ettirmeyen Iyla-Mae'nin aldığı teşhis ailesine hayatının şokunu yaşattı. Küçük kızı bu hale getiren kreşten kaptığı mikrop olabilir miydi?
Ameliyatsız 2.75'lik gözlüklerinden kurtuldu! Otu kitapta gördü, önce kendinde denediYakın-uzak gözle ilgili kusurları gideriyor, sinüzit, baş ağrısı, migren ve karaciğer yağlanmasına iyi geliyor. Bu saydıklarımızın hepsi halk arasında ‘gözlük kırdıran otu’ olarak da bilinen ‘kırlangıç otu’ sayesinde gerçekleşiyor. Kırlangıç otunu okuduğu bir kitap sayesinde keşfeden Cengiz Eser, ot sayesinde 2.75'lik gözlüklerinden kurtulduğunu iddia ediyor. Peki ama ameliyat olmadan göz bozukluklarını gidermek mümkün mü? Göz Hastalıkları Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın'a sorduk.
Yağını çıkarıp yüze sürün, demleyip suyunu için! Lavantaya benziyor, etkisi mucize gibiDoğadaki bitkilerin insan sağlığı üzerinde çeşit çeşit etkileri vardır. Belirli formüllere göre demlenip içilen ya da ezilip sürülen, tüketilen bitkilerin faydası saymakla bitmez. Her biri çok kıymetli olan bitkilerden biri olan 'Karabaş Otu'nu daha önce duydunuz mu?
Bronşit ya da zatürreye yol açabiliyor! Sonbahar hastalıklarına karşı basit ama etkili 6 önlemSon haftalarda soğuk algınlığı, grip, farenjit, sinüzit, alerjik rinit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklar nedeniyle kliniklere çok sık başvuru yaşandığını belirten Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Dr. Alaaddin Zirek, sonbahar hastalıklarından korunmada basit ama etkili 6 önlemi anlattı.
Yemeklerinize zencefil ve zerdeçal ekleyin! İşte güçlü bağışıklık için 10 etkili yöntemSoğuk algınlığı, grip, sinüzit, larenjit, farenjit… Sonbaharın gelmesiyle birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başladı bile! Sıcaklıkların azaldığı sonbahar aylarında vücut metabolizmasının ana görevi vücut ısısını stabil tutmak oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, hastalıklara karşı direnç kazanmamız için bağışıklık sistemimizi mutlaka güçlendirmemiz gerektiğine dikkat çekerek, sonbaharda bağışıklığımızı güçlendiren 10 beslenme önerisini açıkladı.
Aşırı sıcak burun kanamasını tetiklerYaz aylarında burun kanamaları kuru hava, susuzluk, alerjiler ve aşırı sıcağa maruz kalma gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir. Çocuklarda ya da ileri yaşta çoğunlukla kısa süreli ve hafif şiddette olan burun kanamaları, kimi zaman sağlığı tehdit eden ciddi sonuçlar doğurabilir. Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Önder Uysal, burun kanamalarının sebepleri, tedavi yöntemleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi…
Türkiye'nin yüzde 30'u bu dertten muzdarip! Ağustos ayında arşa çıkıyor, asla yapmayınMayıs, haziran ve temmuz aylarında yoğun olan polen alerjisi ağustos itibariyle yerini yabani ot polenlerine bırakıyor. Alerjinin temel tedavi prensibinin “alerjenin saptanması ve bundan kaçınılması” olduğunun altını çizen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Kaşkır Öztürk, alerjenin doğru saptanmasıyla, gerekli önlemlerin alınmasının ve tedavilerin yapılmasının sinüzit, otit ve astım gelişme riskini azalttığını söyledi.
Miktarı az, etkisi çokmuş! Bir damlası ile kulak ağrılarına veda edinGenellikle kış aylarında kulak tıkanıklığı görülür. Bu tıkanıklık, soğuk algınlığı, sinüzit, alerji ve çeşitli enfeksiyonlara bağlı olarak görülebilir. Yaz aylarında ise genellikle yüzme faaliyetinin gerçekleştirildiği havuz ve deniz gibi yerlerde kulağa su kaçmasına bağlı olarakta kulak tıkanıklığı görülür. Kulak zarının arkasında, orta kulak adı verilen bir bölgede bulunan enfeksiyonlar bu kanalda tıkanıklığa yol açabilir. Bu tıkanıklık nedeniyle orta kulakta biriken sıvı dışarı akamaz ve bu sıvı ağrıya sebebiyet verebilir. Kulak tıkanıklığından kurtulacağınız çözüm önerilerimizin yer aldığı haberimiz sizlerle.
Ciğerleri oksijenle dolduran yöntem! Yanlış biliniyor, sırrı diyaframdaymışBirçok kişi derin nefes alma teknikleri uygulayarak oksijenini artırmaya çalışır. Ancak doğru bilinen yanlışlardan biri ise derin nefes almanın oksijen seviyesini doldurmaya yeterli olduğudur. Aksine derin nefesler baş dönmesine veya bayılmaya kadar sürükleyebilir. Dr. Eric Berg, sağlıklı nefes alma tekniklerini anlattı.
Sinüziti olanlar yüksek basınç uyguluyor! Sürekli silmek zararlıAlerji ya da soğuk algınlığı dolayısıyla sürekli burnunuzu silmek istiyorsanız haberimiz tam size göre. Burnunuzu silerken isterken sağlığınızdan olmamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte detaylar!
Sertab Erener'in estetikli hali görenleri şaşırttı! 'Ne Sertab kalmış ne de Erener'Türk pop müziğinin en başarılı kadın sanatçılarından biri olan Sertab Erener'in estetikli son hali sosyal medyaya damga vurdu. Türkiye'nin güçlü sesleri arasında en popüler sanatçılardan biri olan 59 yaşındaki Erener, yüzündeki değişim ile hayranlarını ikiye böldü.
Afrika'dan gelen çöl toz Sertab Erener'i hasta etti!Nişantaşı'nda mueyene olan ve doktor kontrolü sonrası bir eczaneye giren Sertab Erener, elinde buz jeli ve ilaçlarla görüntülendi. 59 yaşındaki sanatçı, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
Sinüzit kabusunuz olmasın! Kış aylarında sizi koruyacak 7 altın öneriKulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, Kış aylarında Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin sinüzitten etkilendiğine dikkat çekerek, eğer sorun kronikleşirse ameliyat seçeneğinin gündeme gelebileceğini belirtti.Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, kış aylarında sinüzitten korunma yolları hakkında şu 7 öneride bulundu.
Hastanelerde yoğunluk hızla artıyor! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama geldiGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, şu sıralarda hem polikliniklere hem de acil servislere viral solunum yolu enfeksiyonu ile başvuran hasta sayısında ciddi artış olduğunu belirterek, “'Nezledir, griptir geçer’ denilir ve zatürree atlanırsa sonuç üzücü olabilir.
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadeleNezle, grip, farenjit, larenjit, sinüzit, astım, bronşit, zatürre ve otitin (orta kulak iltihabı) kışın sık görülmesini soğuk hava-virüs ilişkisine bağlayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Dr. Kenan Çekem, “Soğuk hava virüslerin kendi koruma tabakalarını kalınlaştırarak dirençli ve güçlü hale getiriyor. Soğuk havalarda vücut mekanizmalarımız burun, hava yolları ve akciğerler gibi solunum sistemimizi daha zor ısıtıp nemlendiriyor. Bu da virüslerin tutunmasını kolaylaştırıp vücuttan atılmasını zorlaştırıyor” dedi.
Ameliyat değil disiplin zayıflatıyor21’inci yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite hastalığı çığ gibi büyüyor. Bugünden itibaren, başka hastalıklara da yol açan ve küresel salgına dönüşen obezite hastalığının tedavi ve cerrahi yöntemlerini paylaşacağız.
Dehşet evi! 'Kilitleyip diri diri yaktı'Adana’da Muhammet G. (57), 6 yıl önce boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği Fadime K. (41) ile aralarında çıkan tartışmada, evi ateşe verdi.
Sinüzit veya diş ağrısıyla karıştırılıyor, çok sinsi ilerliyor: 1 ay geç kalsaydı gözünü alacaktıkYanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle Kastamonu’da diş hekimine giden Erol Tekin’e (55) önce apse olduğu düşünülüp antibiyotik tedavisi verildi. Tedaviye rağmen ağrı ve sertlik geçmeyince tekrar doktora gitti. Sol üst dişi de sallanmaya başlayan Tekin’e yapılan biyopsi sonucu, yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı.
Sinüzit veya diş ağrısıyla karıştırılıyor, çok sinsi ilerliyor: 1 ay geç kalsaydı gözünü alacaktıkYanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle Kastamonu’da diş hekimine giden Erol Tekin’e (55) önce apse olduğu düşünülüp antibiyotik tedavisi verildi. Tedaviye rağmen ağrı ve sertlik geçmeyince tekrar doktora gitti. Sol üst dişi de sallanmaya başlayan Tekin’e yapılan biyopsi sonucu, yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı.
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyorSonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
‘Tehlikeli meslek grubunda olalım’Yaz, kış demeden yolları arşınlayan 1 milyonu aşkın motokurye, yaptıkları işin tehlikeli meslek grubunda yer almasını istiyor. Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yeşildağ, “Tehlikeli meslek sınıfında yer aldığımız zaman daha erken emeklilik hakkı kazanacağız” diyor.
Himalaya Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır? Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir?İnsan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan tuzun çeşitleri vardır. Son günlerde adını duyduğumuz bu tuzlardan bir tanesi de himalaya tuzudur. Himalaya tuzunda yaklaşık 84 mineral bulunur. Himalaya tuzu iyot, sodyum, kalsiyum ve fosfor açısından çok güçlüdür. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen himalaya tuzu yüksek basınç altında kalarak kristalleşir. Himalaya tuzunun aşırı tüketiminin zararları olabilir. Bu yüzden kullanım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Himalaya tuzu nedir, nasıl kullanılır? “Himalaya tuzu faydaları” içeriğimizden detaylı bilgi olabilirsiniz.
Uzman isim uyardı! 4 haftadan uzun sürüyorsa dikkatOkulların açılmasıyla birlikte hastalık mevsimi de başladı. Çocuklarda soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, sinüzit ve larenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının yanı sıra bronşit ve zatürree gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarında da artış görülüyor… Bir de son zamanlarda “dirençli öksürük’’ diye anlatılan geçmeyen bir öksürük var ki çevremizden sıklıkla duyar olduk. Biz de inatçı öksürükle ilgili tüm merak edilenleri Çocuk Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Erkan Çakır ile konuştuk.
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni Uzun süren öksürüğün ‘griptendir’ veya ‘sigara öksürüğüdür’ diyerek hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Alzafer, kronik öksürüğe yol açan etkenleri anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.
Sinüzit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.