Her şey Eminönü'de başlamış! İngiliz turist dünyaya duyurdu: 'Kokusu akıldan gitmiyor'Osmanlı ve Türk kültürünün bir parçası oldu, romanlarda ve yazılarda yer aldı. Su, şeker ve nişastanın bir araya gelerek yazdığı tarih ise Osmanlı ordusuna kadar uzanıyor. İşte Türkiye'den dünyaya yayılma serüveni Eminönü'de başlayan, akıldan çıkmayan kokusuyla devlete bağlılığın da simgesi haline dönüşen bu lezzetin ardındaki tarihi gerçek.
Fatih'in her öğününde vardı! Mantı bağımlılık, sirkeli soğanlı balık çorbası sağlıkPadişahlar seferlerde büyük zaferler kazanıyor ve saray mutfağında özenle yapılan yemeklerle besleniyordu. Sağlıklı ve güçlü kalması gereken hükümdarlar, o dönemde nelerle besleniyordu? Yemeklerin olmazsa olmazı neydi? İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in beslenme düzeni ve sevdiği yiyecekler haberimizde!
Saray mutfağı lezzeti: Kavala kurabiyesiEdirne'nin saray mutfağı lezzetlerinden Kavala kurabiyesi, ilk yıllardaki gibi manda ve inek sütünden üretilen tereyağlarının karışımıyla yapılmaya başlandı.
Osmanlı saray mutfağını günümüze taşıyorlarADYÜ Aşçılık atölyesinde bir araya gelen yaklaşık 20 öğrenci, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan topuz kebabından ballı mahmudiye, mutancanadan gemici böreğine kadar çok sayıda lezzeti özel bir çalışmayla usulüne uygun şekilde hazırlayıp servis ediyor.