Son dakika sanat eseri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sanat eseri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sanat eseri haber sayfamızda...
Dünyanın en pahalı muzu satışta! Değeri 1,5 milyon dolarHerhangi bir süpermarkete girdiğinizde genellikle 1 dolardan daha ucuza bir muz satın alabilirsiniz. Ama duvara bantlanmış bir muz? New York'taki Sotheby's müzayedesinde 1 milyon dolardan fazla bir fiyata satılabilir.
Uzak Şehir'in Sadakat'i konuştu! 'Henüz seven çıkmadı'Kanal D'nin yeni dizisi Uzak Şehir yayın hayatına başladı. Geçtiğimiz pazartesi günü ekrana gelen Uzak Şehir oldukça beğenildi. Sadakat Albora karakterine hayat veren usta oyuncu Gonca Cilasun konuştu.
İnsanlığın hazineleri nasıl saklanıyor? Doğru korumak için çok emek gerekiyorSanat eserleri, insanlığın ortak mirasını taşıyan eşsiz hazinelerdir. Eski bir tablodan, zamana meydan okuyan heykellere kadar her sanat eseri, yaratıldığı dönemin izlerini taşır ve aslında geleceğe değerli bir mesaj bırakır. Ancak bu eserler, doğanın gücüne ve zamanın aşındırıcı etkisine karşı oldukça savunmasızdır. Renkleri canlı tutmak, yüzeylerini korumak ve onları mümkün olan en uzun süre boyunca orijinal halleriyle saklamak için birçok özel teknik kullanılır. Peki, bu yöntemler nedir? Sanat eserleri nasıl korunur?
Osmanlı'nın en gizemli objelerinden! Tılsımlı ve şifalı...Munzur Üniversitesinde görevli Doç. Dr. İlyas Kayaokay, bir müzayedede Osmanlı dönemine ait nadir bir 'Tılsımlı padişah gömleği' satın aldı. Kayaokay, Gömleği giyen kişiyi kötülüklerden ve hastalıklardan koruduğuna inanılan önemli bir Osmanlı mirası olduğunu belirtti.
Burcu Esmersoy galerisi! 'Evimde boş duvar kalmadı'Türkiye'nin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 24-27 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor. Birbirinden ünlü isimler gibi fuarı gezen Burcu Esmersoy, 'İyi bir koleksiyonerim' dedi.
10 yaşındaki oğlu isteyince harekete geçti! İlki İstanbul'da: TOGG mu, Maybach mı?Arabalar bazen fabrikadan çıktığı gibi kalmıyor. Süslenen, boyanan ve hatta performansı bile geliştirilen araçlar, orijinalinden çok daha farklı bir hale getiriliyor. Modifiye edilenler ise genellikle yaşlanmış ya da sahibini artık pek de memnun etmeyenler oluyor. Ancak Türkiye'de ilk kez yerli otomobil TOGG, İstanbul'da yaşayan Serdar Boyacı'nın 10 yaşındaki oğlu Çınar'ın isteğiyle lüks otomobilleriyle bilinen Mercedes'in Maybach'ınden farksız oldu.
10 yaşındaki oğlu isteyince harekete geçti! İlki İstanbul'da: TOGG mu, Maybach mı?Arabalar bazen fabrikadan çıktığı gibi kalmıyor. Süslenen, boyanan ve hatta performansı bile geliştirilen araçlar, orijinalinden çok daha farklı bir hale getiriliyor. Modifiye edilenler ise genellikle yaşlanmış ya da sahibini artık pek de memnun etmeyenler oluyor. Ancak Türkiye'de ilk kez yerli otomobil TOGG, İstanbul'da yaşayan Serdar Boyacı'nın 10 yaşındaki oğlu Çınar'ın isteğiyle lüks otomobilleriyle bilinen Mercedes'in Maybach'ından farksız oldu.
Koleksiyonerin dünyası Kibele Sanat Galerisi’ndeAna sponsorluğunu İş Sanat’ın üstlendiği “Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Taviloğlu Koleksiyonu” sergisinden geniş bir seçki İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı.
Kamusal sanat kime aittir?Bir zamanlar vandalizm suçlamalarına maruz kalan Banksy’nin eserleri bugün koruma altına alınıyor. Ancak kamu için üretilen eserlerin koruma altına alınması kamusal sanat alanındaki sorulara yenilerini ekliyor
Tarihten dünyaya zanaatkâr zarafetiBir sosyal girişimcilik örneği olarak dünya markası olma yolunda adım adım ilerleyen AnatolianCraft, aile yadigârı işlemeli bir çift ayakkabının ilhamıyla Bilge Can tarafından hayat buldu. Bu el işçiliğinin zarafeti şimdi büyük bir zanaatkârlıkla dünya ile buluşuyor.
Bakan Mehmet Nuri Ersoy: 22 bin eseri başkanlığımızın arşivine kazandırdıkRami Kütüphanesinde Osmanlı tarihine dair en önemli eserlerden biri olan Gelibolulu Âlî Efendi'nin Künhü'l Ahbâr kitabı tanıtıldı. Yazma Eserler Kurumu tarafından yapılan yeni baskıyı tanıtan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bu kitabı okumadan Osmanlının en ihtişamlı asrını tam olarak anlamak, yorumlamak çok zor olacaktır. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı kurulduğu günden beri yapılan çalışmalarla 22 bin eser, müzayedelerden ya da şahıslardan satın alınarak başkanlığımızın arşivine kazandırılmıştır" dedi.
Bakan Ersoy: Benzersiz ve paha biçilmez bir mirasKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yazma eserlerin önemine ilişkin "Ülkemiz topraklarında ve gönül coğrafyamızın her köşesinde, çağları aşan dehalarıyla nice alimler bilgilerini bu eserlerin sayfalarına emanet etmiş. Böylesi benzersiz ve paha biçilmez bir miras bu." dedi.
Hem mesleğin hem yaşamın ustasıydıBaşyazarımız Güneri Cıvaoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Siyasile Meslektaşları Cıvaoğlu’nun geniş bir yelpazede bilgi birikimi olduğunu vurgulayarak, gazeteciler için her zaman önemli bir örnek olduğunu, kendi tarzını yarattığını, hayatı da dolu dolu yaşadığını anlattır, meslektaşları ve sanat dünyasından birçok kişi, duayen ismin ardından taziye mesajları paylaştı.
Köpeğin yüzünü kendine diktirdi, olan oldu! Ardındaki gerçek bambaşka çıktıTarih boyunca kimileri en sevdiği sanatçıya, kimileri destekçisi olduğu siyasetçiye, kimileri bir Barbie bebeğe benzeyerek manken gibi olmak için bıçak altına yattı. Ancak bir köpek yüzüne sahip olup onun gibi yaşamak isteyen biriyle karşılaşmak bir hayli zor. Rodrigo Brada da onlardan biri. Çalışmalarıyla gündeme gelen sanatçının fotoğraflarının ardındaki gerçek bakın ne çıktı.
Ayla Algan ile Türker İnanoğlu'na 'vefa ve onur' ödülü!Film Sanayi ve Tüm Sanatçılar Güçlendirme Vakfı (Film-San) tarafından vakfın kurulduğu 1975'ten bu yana ilk kez düzenlenen Film-San Sinema ve Dizi Ödülleri, dün akşam gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. "Vefa ve Onur Ödülü" bu yıl hayatını kaybeden Ayla Algan ve Türker İnanoğlu adına yakınlarına verildi.
Dijital eserler değişime zorluyor“Dijital Echoes” sergisi teknolojinin dünyayı anlama biçimimizi şekillendirdiğini öne sürüyor. Sergi, dijital teknolojilerin insanın dünyayla olan ilişkisini nasıl köklü bir dönüşüme zorladığını araştırıyor
Yüzyıl Ortası Modernizmi1950’lerin ortalarında dünyayı etkisi altına alan bir tasarım hareketinin günümüzde popülerliğini koruması ve hatta değerini giderek artırması mümkün mü? Çalışmalarında “mid-century modern” olarak da bilinen “yüzyıl ortası modernizmi” tarzından ilham alan dünyaca ünlü tasarımcı Jonathan Adler’in “İyimserliğin modası asla geçmez!” söylemi bu soruya verilebilecek en iyi yanıt belki de...
Sanat Eseri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.